Timp liber

Chilli Eating Contest: concurs de mâncat ardei iuți la Timișoara. Cum te poți înscrie / FOTO

Jalapeno, Serrano, Cayenne Red, Naga Bhut Jolokia, Carolina Reaper. Cei mai iuți ardei din lume îi așteaptă pe cei care vor să-și măsoare… rezistența. A doua ediție a Chilli Eating Contest are loc la finele săptămânii, la Timișoara. Vă puteți înscrie.

Amatorii de iute își dau întâlnire la Timișoara, la a doua ediție a Chilli Eating Contest. Inedita competiție va avea loc sâmbătă, 27 octombrie, între orele 17 și 20, în curtea interioară de la D’arc. Jalapeno, Serrano, Cayenne Red sau Naga Bhut Jolokia sunt numai câteva dintre soiurile de ardei iute pe care concurenții le vor mesteca pentru a da piept cu Carolina Reaper, cel mai iute ardei iute din lume. Concurenții trebuie să treacă, în fiecare rundă, de unul dintre soiurile din concurs.

„Există 12 soiuri de ardei, fiecare mai iute decât cel precedent, câte un ardei per rundă. Ardeii se mănâncă cruzi, până la codiţă. Odată ajuns la codiţă, ridici codiţa în aer și astfel te-ai calificat în runda următoare”, spune organizatorii. Există și regulă: mestecați ardeiul! „Cu siguranță o să fi tentat să-i înghiți întregi sau parțial mușcați, dar credeți-ne pe cuvânt, stomacul tău o să-ți mulțumească ulterior. În plus, nu riști să fii descalificat. În fața fiecărui concurent va fi câte un pahar cu lapte, strategic poziționat. În clipa în care simți că ți-au ieșit ardeii pe ochi, dai paharul cu lapte pe gât și astfel chinurile tale au luat sfârșit (cel puțin asa am citit pe internet)”, explică organizatorii.

Iată, în ordine, soiurile de ardei cu care se vor „lupta” concurenții: Jalapeno, Cherry Bomb, Serrano, Lemon drop, Cayenne Red, Purple Haze, Cayenne Golden, Habanero Orange, Fatalii White, Habanero Chocolate, Naga Bhut Jolokia, Carolina Reaper.

Înscrierile se fac pe Facebook, dar locurile sunt limitate. Doar primele 30 de persoane înscrise vor putea participa la competiție. Primul care și-a anunțat intenția este câștigătorul de anul trecut, Beniamin-Adrian Colceriu. Mai trebuie să știți că sunt 12 runde de concurs.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

52 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

52 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago