Klaus Vaterland

Doamna Grindeanu poate să stea liniștită, nu salariul mare e problema la dl Sorin

Sorin Grindeanu, fostul președinte al PSD Timiș, șef al ANCOM, ex-premier al României și mare speranță a social-democrației bănățene, ne-a rugat frumos să-l ajutăm într-o chestiune. Să spunem la ziar că dumnealui nu câștigă 10.000 de euro, cum știa soția din presă, ci numai 1.700, adică vreo 8.000 de lei. Sincer, am ezitat dacă e bine să-l ajutăm pe dl Grindeanu în chestiunea asta sau nu e bine.

Pe de-o parte, am liniști-o pe doamna și astfel nu l-ar mai lua la întrebări când ajunge acasă, la Timișoara. Că ce-a făcut cu banii, unde sunt ăialați 8.000 de euro despre care știe dumneaei și alte întrebări femeiești, la urma urmelor. Însă dincolo de acest serviciu făcut lui Sorin Grindeanu tare mi-e teamă că-i făceam un mare necaz.

Cum să zici colegilor din PSD că tu, fost premier al României, curajosul social-democrat care a dat Ordonanța 14, după ce slugarnicul cu același nume a dat Ordonanța 13, ai fost sacrificat pe altarul partidului într-o istorică și canibalică moțiune de cenzură, ca apoi să te duci să pupi inelul călăului tău politic Liviu Dragnea, pentru ce? Pentru 8.000 de lei pe lună?! Păi pentru atâta nu merită să înșirui atâta curriculum vitae, să te faci de cacao în fața cunoscuților într-o stare de incertitudine bolnăvicioasă, nu cu o fesă în barca lui Dragnea și cu alta la disidenți, ci lăsând impresia că are câte un sfert de bucă, o bucuță, prin toate grupurile politice sau apolitice care conduc și distrug România în zilele și orele noastre.

Asta era și ideea. Întrebarea era nu „de ce Sorin Grindeanu a abandonat lupta?”, ci doar „pentru cât?”. Cum pentru cât? Pentru 10.000 de euro pe lună, eram anunțați pe când se pregătea și nu se mai promulga legea de organizare la ANCOM. Ca acum să ne dezamăgească cumplit? Pentru banii ăștia să porți „povara” eunucului prin politică, când în filiala ta mulți au considerat că au mușcat-o în acea acțiune de solidarizare din 2017? Unde e paloșul ăla greu, unde e omul să-l care când filiala are de dus o luptă a naibii grea cu parșivul Liviu Dragnea, supărat că președintele Călin Dobra a semnat scrisoarea disidenților?

Treaba lor unde e paloșul și unde e făt-ăl-mai-frumos social-democrat, că n-ar fi treaba mea dacă conducerea centrală a PSD va pune un alt președinte la Timiș în pregătirea amânatelor alegeri județene. Ce poate fi mai grav decât să-l nominalizeze pe deputatul Matei Suciu, să pună incompatibilul slujbe în toate mănăstirile din Timiș pentru împlinirea delirului distructiv al lui Daddy? Asta, e o duc ei și pe asta, chiar și revenirea lui Titu Bojin nou-nouț președinte, la o adică.

O treabă însă l-aș ruga și eu pe dl Sorin Grindeanu. Că și dumnealui ne-a rugat pe noi să-l rezolvăm cu doamna și bănuiala că n-aduce toți banii acasă. Dă-i dracului de 800 de lei pe lună, atâta câștigă și Ionuț Naslău în câteva consilii de administrații. Bagă, Sorine, puțină acțiune, că tocmai ce se „culcă” și ultima răscoală din partid sub conducerea analfabeților ăstora din Kiseleff, iar acasă degrabă se reorientează lumea dacă n-are căpetenie. Pentru țara asta, pentru Timiș și Timișoara, pentru Carașul natal, că partidul poate să se ducă dracului, ai dreptate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

19 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

19 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago