Social

Nu mai aruncați deșeuri în stradă! Din această toamnă, un alt fel de campanie de curățenie

Nu mai scoateți la marginea străzii sau pe trotuare obiectele de care nu mai aveți nevoie în gospodării! Campaniile de curățenie, așa cum s-au desfășurat ele până acum, sunt istorie, așa că mașinile companiei de salubritate nu mai ridică aceste obiecte.

Primăria Timișoara nu mai organizează, alături de Retim, campaniile sezoniere de curățenie. Din acest an, contractul cu societatea de salubizare este împărțit: municipalitatea gestionează doar curățenia stradală, iar rampele ilegale de gunoi țin de contractul existent deja între ADID Timiș și Retim. Acesta obligă firma de salubrizare să organizeze, până la finele lui 2018, o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase în Timișoara. Ea va fi însă altfel decât erau obișnuiți până acum timișorenii, care vor trebui să nu mai lase canapelele și fotoliile pur și simplu în stradă, ci le vor pune direct în containerele amplasate special în mai multe locuri din oraș. De anul viitor, vor fi 4 campanii de acest gen în Timișoara, una pe trimestru.

Sistemul este deja funcțional în mai multe comune din Timiș, unde chiar în această perioadă este în derulare o astfel de campanie. Ea are loc în Zona 1 – Timiș (mai puțin municipiul Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă), în Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foieni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Variaș, Sânandrei, Săcălaz. Localnicii pot depune în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare deșeurile voluminoase și pe cele periculoase.

Timișorenii sunt invitați să aibă răbdare și să nu mai scoată în stradă lucrurile de care nu mai au nevoie. Acestea nu vor mai fi ridicate, iar cei prinși aruncând diverse obiecte vor fi amendați. Oricum, din cauza nesimțirii unora dintre ei, orașul este deja plin de rampe ilegale de gunoi. Numai în ultima lună, polițiștii locali au dat 260 de amezi, în valoare totală de 65.000 lei. Într-o singură zi, marți, 2 octombrie, agenții au sancționat 9 persoane prinse aruncând gunoaie în zona Pieței Doina. Dacă vedeți oameni care depozitează deșeuri la colț de stradă sunteți rugați să sunați imediat la Poliția Locală, la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 lei, pentru persoane juridice.

Compania de salubrizare va anunța când va începe prima campanie pe stil nou în Timișoara și unde vor fi amplasate containerele speciale unde trebuie să duceți obiectele care vă prisosesc în gospodării. Mai trebuie să știți că, în afara perioadelor de campanie, deșeurile voluminoase pot fi predate la punctul de colectare al Retim de pe Calea Moșniței nr. 2, deschis de luni până sâmbătă, între orele 8 și 20.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre ele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

9 minute ago

CFR Timişoara s-a umplut de penibil la Odorhei

Au tratat ultima deplasare a sezonului cum nu se poate mai rău. Prim-divizionara de futsal…

20 de minute ago

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

31 de minute ago

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

20 de ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

21 de ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

21 de ore ago