Politicieni

Orban, despre referendum: Eu votez, e cea mai profundă formă de democrație, dar nu am implicat partidul

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că referendumul pentru familie nu este prea scump, pentru că nu e o chestiune legată de bani, ci de dorința românilor de a redefini familia. Orban spune și că Liviu Dragnea e ultimul care ar trebui să vorbească despre familia tradițională.

Referendumul pentru revizuirea Constituției, desfășurat în zilele de 6 și 7 octombrie, costă contribuabilul români nu mai puțin de 163,712 milioane de lei. Contestatarii referendumului spun că acești bani ar fi fost utili în alte scopuri, cum ar fi șosele, școli sau spitale. Prezent la Timișoara, la o ședință regională a PNL, președintele Ludovic Orban spune că nu aceasta ar trebui să fie unitatea de măsură. „Aici nu e vorba de costuri. În momentul în care 3 milioane de cetățeni au inițiat procedura de revizuire a Constituției, iar această inițiativă a fost adoptată de parlament, conform Constituției, pentru finalizarea inițiativei de revizuire a Constituției e necesar referendumul. Aici nu este vorba de costuri, e vorba de proceduri democratice, care sunt înscrise în Constituția României și care sunt normale și firești pentru democrație”, a declarat liderul liberal.

Ludovic Orban va vota duminică, la secția la care este arondat, în județul Ilfov. „Eu, ca persoană, am spus că particip la vot. Referendumul este forma cea mai profundă de democrație, care permite exercitarea directă a suveranității de către cetățeni. Este forma prin care cetățenii pot să decidă direct, nu prin reprezentanți. Respect democrația și mai ales respect dreptul cetățenilor de a decide probleme importante pentru societatea românească. Am spus că voi participa la vot, dar, spre deosebire de alți lideri politici, am refuzat să implic partidul. Este o problemă de conștiință, care ține de convingerile intime ale fiecărui om. Nu cred că un partid politic ar trebui să folosească acest referendum în interes electoral. Îmi pare rău că alți lideri se bat cu cărămida în piept că sunt mari familiști, cum ar fi Dragnea, care este ultimul care ar trebui să intervină. Fiecare încearcă să obțină capital electoral”, a explicat președintele PNL.

Întrebat dacă, totuși, nu crede că banii folosiți pentru organizarea referendumului nu ar fi putut fi folosiți în alte scopuri, cum ar fi, de exemplu, centura Timișoarei, Orban a spus că altfel vor sta lucrurile când ajunge PNL la guvernare. „Apropo de centuri, vă aduc aminte că sfertul de centură care s-a realizat s-a realizat datorită PNL. Când o să ajungem la guvernare nu o să facem o bucată. Mai avem trei sferturi de centură care trebuie făcută și constituie o prioritate pentru noi. Ne pare rău că nu a fost o prioritate și pentru guvernele de după 2012. Practic, PSD a avut Ministerul Transporturilor și CNAIR, care trebuia să se ocupe de aceste proiecte și nu a realizat nimic la Timișoara”, a mai spus Ludovic Orban.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

2 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

2 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

4 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

4 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

5 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago