Primăria Timişoara

Pietonala Ungureanu, asfaltată și cu piatră cubică pe margini. Urmează și alte lucrări

Se pune asfalt și se fac lucrări pe strada Ungureanu, tronsonul dintre Gh. Lazăr și Eugeniu de Savoya. E cea mai nouă pietonală din centrul Timișoarei, dar nu și ultima. Primăria pregătește și alte surprize pentru șoferi.

Dacă v-ați lăsat mașina în zona străzii Ungureanu în aceste zile, e foarte posibil să fi găsit sub ștergătorul de parbriz un bilețel cu mesajul „Începând cu data de 11.10 și până la data de 11.11, se va închide strada Emanoil Ungureanu, deoarece se execută lucrări de asfaltare”. Teoretic, SDM anunță șoferii că se închide toată strada Ungureanu, pentru lucrări de asfaltare. Primatul Nicolae Robu spune însă că se va interveni doar pe o bucată din această stradă. Mai exact, despre porțiunea dintre str. Eugeniu de Savoya și str. Gheorghe Lazăr. „Va fi transformată după modelul celorlalte străzi pietonale, cu piatră cubică pe margine și asfalt la același nivel. Nu se închide acum toată strada. Ea se va închide într-o altă etapă. Acum se intervine numai pe bucata aceasta”, explică edilul.

Tronsonul din str. Ungureanu cuprins între str. Eugeniu de Savoya și str. Gheorghe Lazăr a devenit exclusiv pietonal în luna iunie 2018, spre neplăcerea șoferilor, care și așa găsesc foarte greu unde să-și lase mașinile. Ei vor avea însă și mai mult de furcă în viitor. Primăria Timișoara vrea să interzică total accesul mașinilor pe străzile Ungureanu, General Grigorescu și Gheorghe Lazăr, pe porțiunea dinspre Liceul Lenau spre Casa AMG. Acestea ar urma să devină pietonale, la fel ca majoritatea străzilor din zona respectivă.

În urma procesului de reabilitare a centrului istoric, au devenit exclusiv pietonale trei piețe și zece străzi. Ulterior, au fost interzise pentru mașini și străzile Janos Bolyai, Dimitrie Cantemir și VV Delamarina. Pentru șoferi n-a fost o veste deloc bună, pentru că au dispărut sute de locuri de parcare, fără să li se ofere alternativa unei parcări publice de mari dimensiuni. În această săptămână, primarul Nicolae Robu a anunțat că SDM trebuie să facă studii pentru a vedea dacă se poate construi o parcare subterană în zona Hotelului Central.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

O oră ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

5 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

8 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

8 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

10 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago