Social

Pompeiul de lângă Timișoara. La Utvin ninge… cenușă

Locuitorii din Utvin își petrec zilele sub un praf fin de cenușă. Acesta vine de la depozitul de zgură al Colterm, aflat în apropiere. Deși vântul a bătut foarte tare, cei de la societatea de termoficare nu au pornit toate aspersoarele pentru a împiedica cenușa să se răspândească. UPDATE: Colterm a fost amendată cu 15.000 lei!

Situație neplăcută pentru locuitorii din Utvin, peste care a „nins” zilele acestea cu… praf de cenușă. De vină este Colterm, care nu a pus în funcțiune toate aspersoarele de la depozitul de zgură pe care îl deține, pentru a opri praful de cenușă să se împrăștie din cauza vântului. Prefectul Eva Andreaș și șefa Gărzii de Mediu Timiș, Alina Călușeru, au solicitat, marți, lămuriri reprezentanților Colterm. Inspectorii Gărzii de Mediu sunt pe teren, iar la finalul controlului se va aplica și o sancțiune.

„Pe raza localității Utvin, Colterm deține depozitul de zgură pe o suprafață de zece hecatre, Când vântul este tare au loc spulberări. Cetățenii ne-au trimis și poze, iar nivelul de cenușă a fost foarte mare. Comisarii au fost în zonă, s-a semnalat că nivelul era mare. Nu s-au luat măsuri de prevenție din partea celor care dețin depozitul. Aspersoarele nu erau toate puse în funcțiune. Sprijin a fost acordat de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Am fost nevoiți să cerem sprijin pentru că am văzut că nu faceți față”, a spus Alina Călușeru, directorul Gărzii de Mediu Timiș.

Cei de la societatea de termoficare spun, printre altele, că nu au avut informații despre vânt. În plus, problema a apărut din cauză că au fost scoase din funcțiune unele aspersoare pentru că se efectuau lucrări de întărire a malurilor. „Ieri erau scoase din funcțiune câteva aspersoare. Nu am avut informația că era vânt puternic. Era număr insuficient de aspersoare. O să trimitem autospeciala noastră, care o să rămână la Utvin”, a spus Emil Șerpe, directorul Colterm.

UPDATE: După ce au finalizat controlul în ceea ce privește situația creată la Utvin, reprezentanșții Gărzii de Mediu din Timiș au amendat societatea Colterm cu 15.000 de lei.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago