Timp liber

Se caută designeri. Timișoara Design Days, la prima ediție

Tinerii designeri vestimentari, de obiect, de mobilier sau de accesorii își vor putea prezenta creațiile la început de noiembrie, la prima ediție a unui eveniment care cuprinde o expoziție, diverse ateliere și o prezentare de modă. Se întâmplă la Timișoara Design Days.

Timișoara Design Days este la prima ediție, iar conceptul în jurul căruia va fi organizat acest eveniment este „Matching Design”. Expoziția va produse de design de obiect, vestimentar, mobilier şi accesorii, din Timișoara și România. Evenimentul își propune să inițieze un dialog între creaţiile designerilor autohtoni. Produsele de la diferiți designeri vor fi expuse în perechi sau grupuri, pentru a evidenţia noi abordări estetice şi funcţionale.

Timp de trei zile, în intervalul 9-11 noiembrie, o parte din Bastionul Theresia va fi atât scenă pentru dansatori de balet contemporan, care vor îmbrăca creațiile designerilor vestimentari, cât și spațiul în care vor avea loc conferințe și workshopuri.

„Timișoara Design Days este rezultatul unei colaborări frumoase cu orașul Cluj-Napoca, care este extrem de creativ şi în plină dezvoltare. Din păcate, zona de design de obiect este încă una subdezvoltată în ambele orașe și vrem să umplem acest gol, acoperind totodată zona de design de obiect şi design vestimentar foarte puţin explorată pană acum. Ambele orașe sunt orașe universitare cu facultăți de design, iar noii designeri cu idei proaspete si originale au nevoie de platforme capabile să le ofere vizibilitate în debutul lor artistic”, spun organizatorii evenimentului, Asociația Noi Re-Creăm.

Proiectul Timișoara Design Days 2018 este finanţat prin programul În stare de bine, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile și realizat în parteneriat cu Cluj Design Days. El va avea loc în Galeria Calpe, din Bastionul Theresia. Designerii tineri care își doresc să participe se pot înscrie aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

49 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago