Invatamant

UPT sprijină studenții din anii terminali să-și găsească un loc de muncă

Universitatea Politehnica (UPT) derulează un proiect de sprijinire a studenţilor din anii terminali pentru trecerea de la şcoală la viaţa activă. Prin acest proiect se urmărește creşterea nivelului şi a capacităţii studenților de ocupare a unui loc de muncă prin derularea stagiilor de practică.

Proiectul este derulat de UPT alături de Danke Consulting SRL și are ca țintă sprijinirea studenţilor din anii terminali pentru trecerea de la şcoală la viaţa activă. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman. Proiectul CONPrACT vizează îmbunătăţirea procesului de inserţie pe piaţa muncii pentru 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior din regiunea de dezvoltare vest, în perioada 2018-2020.

Vor fi selectaţi 150 de studenţi, astfel: 60 studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara; 20 studenţi din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului; 70 studenţi din cadrul Facultăţii de Construcţii. Prin acest proiect se dorește creşterea nivelului şi a capacităţii acestora de ocupare a unui loc de muncă prin derularea stagiilor de practică (minimum 150 de studenţi, inclusiv studenţi din mediul rural). Studenții își vor putea.îmbogăţi competenţele şi cunoştinţele profesionale (minimum 113 studenţi care dobândesc o calificare – 75%). Prin acest proiect, miminum 66 de studenţi îşi găsesc un loc de muncă la încetarea calităţii de participant, iar alții urmează cursuri de formare.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago