Cultura

Când sufleorul salvează spectacolul. Judith Buzoianu a intrat în rolul vieții, alături de Florin Piersic jr.

Nu-l vede nimeni, nu-l știe aproape nimeni, dar de el depind foarte multe în bunul mers al unui spectacol. Este el, sufleorul, plasa de siguranță a actorilor de teatru. E însă mai mult decât atât și asta s-a văzut la Galați, unde sufleorul a salvat spectacolul Teatrului Național Timișoara.

Sâmbătă, 3 noiembrie, seara, Teatrul Național Timișoara era programat să joace la Gala Națională a Comediei de la Galați spectacolul „Frați”. Cei 300 de spectatori erau deja în sală, în timp ce în culise era mare agitație. Unul dintre actori nu mai putea urca pe scenă, așa că soluția era anularea spectacolului. Și totuși n-a fost așa.

În câteva minute, printr-o decizie asumată de creatorul spectacolului, Florin Piersic Jr, de TNTm și de Teatrul „Fani Tardini”, evenimentul a fost salvat de sufleorul trupei, actrița Judith Buzoianu. Alături de Piersic Jr, de Matei Chioariu și Marko Adzic, sufleorul a pășit ca actriță pe scenă, intrând în pielea lui Wally Conley. „A fost o situație aparent insurmontabilă. Am avut un moment în care am fost convins că spectacolul nu se mai poate juca, date fiind condițiile. Totul i se datorează lui Judith Buzoianu, care, practic, a salvat seara. Publicul a fost foarte entuziasmat”, spune Florin Piersic Jr.

„Sâmbătă seară, la Galați, a avut loc o adevărată lecție de profesionalism: calitatea umană deosebită a profesionistului care iubește scena, sufleorul cu studii de actriță, a făcut ca spectacolul să aibă loc. Fără nici o repetiție. Din pasiune, din profesionalism. Sunt foarte mândră de Judith Buzoianu și de toți membrii echipei care au continuat, alături de public, expediția prin noua reprezentație. Acum se dovedește din nou că este justificat efortul Teatrului Național din Timișoara de a păstra atât angajații, cât și colaboratorii, de a le oferi atât șanse cât și drepturi egale, deoarece pasiunea pentru profesie și profesionalismul sunt criteriile cele mai importante”, a declarat, la rândul ei, Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago