Consiliul Judeţean Timiş

CJ Timiș va avea ziar în 100.000 exemplare. Călin Dobra spune că nu va apărea în poze pe toate paginile

Consilierii județeni au aprobat, în plenul de joi, editarea și tipărirea unui ziar lunar, în 100.000 de exemplare, care să reflecte activitatea instituției. E, de fapt, o „reînviere” a Agendei CJ, care va apărea în 8 pagini, din care jumătate color. Costurile nu sunt cunoscute încă.

„Agenda CJT” va fi tipărită, în fiecare lună, în 100.000 de exemplare, în format A3, pe câte 8 pagini. Va fi un „periodic de informare administrativă”, în care vor fi publicate „proiecte de hotărâri, cu aplicabilitate generală, (…) alte documente şi informaţii de interes public, cu excepţia celor a căror publicitate se face, potrivit legii, prin alte mijloace, declaraţiile de politică judeţeană şi alte asemenea declaraţii; orice alte informaţii utile privind activitatea şi realizările administraţiei publice”.

Dezbaterile au fost destul de aprinse. În plen, unii consilieri județeni au cerut ca în acest ziar să nu fie reflectată doar activitatea conducerii CJ Timiș, ci și inițiativele celorlalte grupuri politice. Unele interpelări s-au referit și la trasarea unei linii editoriale. „Să existe posibilitatea fiecărui grup politic să-și exprime părerile, astfel încât cetățeanul să fie informat și despre poziția altor grupuri”, a spus Viorel Coifan (PNL).

„Grupurile politice se vor regăsi doar în acțiunile lor administrative, nu va fi pagină dedicată. Acest ziar este destinat cetățenilor legat de evenimentele care se desfășoară pe raza județului Timiș. Nu cred că realizarea acestui ziar ar trebui să aibă tentă politică. Nu o să apar eu cu poza pe toate paginile din această agendă, stați liniștiți”, i-a răspuns președintele Călin Dobra. Aceasta, cu aluzie la afirmația lui Mihai Ritivoiu (PSD) care a afirmat că în Monitorul Primăriei sunt poze cu Nicolae Robu aproape pe fiecare pagină.

„Sper ca echipa de specialitate a CJ să urgenteze realizarea acestui material foarte important de informare a cetățenilor privind proiectele la nivelul consiliului județean, și nu numai, a instituțiilor din subordine, dar și promovarea evenimentelor și proiectelor din Timiș (…) Discuțiile pe care le-am avut cu cei din aparatul de specialitate sunt de a se regăsi în agenda toți cei care, consilieri județeni, directorii, primarii, pun la umărul la ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Timiș”, a declarat Dobra.

Nu se știe momentan cât va costa această publicație. „Așteptăm ofertele finale, acum demarăm procedurile de a obține ofertele pentru editare-tipărire și distribuție și atunci vom ști exact valorile acestui material. Este o sumă în cadrul bugetului, dar această agendă, la momentul ăsta, e realizată pe trei luni. Am ținut să realizăm în mod special în luna decembrie, să prindem promovarea evenimentului național centenarului”, a conchis Călin Dobra.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago