Cultura

Concert de poveste, la Timișoara. Daniel Dorobanțu, la un nou basm cu muzică și imagini

Vă place muzica și vă simțiți în largul vostru la evenimente care spun povești? Faceți-vă timp duminică seară, pentru un experiment, care îl are în centru pe artistul vizual Daniel Dorobanțu.

Daniel Dorobanțu vă invită duminică, 18 noiembrie, de la ora 19, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș (Strada Emanoil Ungureanu nr. 2), la al zecelea eveniment din seria Concertelor de basm.

„În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister”, spune artistul. Acest mister etern este sursa de inspirație pentru fiecare concert de basm, un concept de concert cinematic pe care Daniel Dorobanțu îl completează la fiecare apariție. Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Muzica este completată cu elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz sau Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, fiind menționate în publicații prestigioase precum The New York Times și The Guardian.

Concertul de duminică este realizat de Asociația Culturală Tradițională „Negura”, în parteneriat cu Centrul De Cultură și Artă al Județului Timiș, și face parte din proiectul „Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de Consiliul Județean Timiș. Numărul locurilor este limitat la concertul de duminică, accesul fiind pe bază de rezervări care se pot face aici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

17 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago