Politicieni

Robu, după DNA, despre PNL: Operez cu propria conștiință care lucrează la standarde foarte înalte

E incorect ce i se întâmplă, nu a dat declarații la DNA și nu se gândește să renunțe la președinția PNL Timiș, pentru că aduce numai plusuri partidului. Nicolae Robu continuă să spună, a doua zi după vizita la DNA, că nu înțelege ce caută în acest dosar.

Primarul Timișoarei continuă să fie revoltat pe includerea sa în dosarul privind vânzările ilegale de locuințe pe Legea 112. După ce, luni, a fost la DNA București, unde au ajuns și Gheorghe Ciuhandu, dar și Ioan Cojocari, Nicolae Robu afirmă că nu înțelege ce caută în acest dosar. Ba face chiar comparații plastice!

„Mi se pare incorect faptul că toată imaginea publică creată este că primarii Robu și Ciuhandu au vândut 1.000 de locuințe! Păi trece un tir supraîncărcat peste un pod, inventez ceva spontan, și pe tirul respectiv era și o muscă, un purece. Și se prăbușește podul. Și dăm comunicat: «Un tir de 50 de tone cu o muscă așezată pe cabină a prăbușit un pod». Haideți să fim corecți. Eu vreau o justiție dreaptă, corectă, dacă eu aș fi vinovat, să fiu pedepsit. Ce caut eu în toată povestea cu 1.000 de locuințe și 40 de milioane de euro? Ce caut eu acolo? Nu sunt acuzat decât de cele două locuințe. Dar mediatic, și așa a plecat din DNA, de ce și pe documentul înmânat mie pe 4 pagini și jumătate se vorbește despre ce s-a întâmplat când eu nu eram primar? Dați-mi un răspuns la asta! E corect?”, a răbufnit, marți, din nou, edilul.

Robu afirmă și că nu i s-a spus clar că va fi trimis în judecată, dar că a dedus asta din discuțiile cu procurorul de caz. Mai mult, nici măcar nu a dat declarații! „Mi s-a spus că se lucrează la rechizitoriu, am dedus că voi fi trimis în judecată. Nu am apucat să stau de vorbă nici cu avocatul (…) Am stat foarte puțin la procuror, am mers în sala de așteptare și ne-a chemat destul de repede. N-am dat declarații, au fost câteva discuții informale, nu am ce să-i reproșez procurorului, s-a purtat frumos (…) Nu mi-a cerut nimeni să dau nicio declarație și eu nu am avut inițiativa să dau”, a explicat acesta.

Dacă PNL nu are nevoie de mine, nu lupt eu ca să ajut PNL, în nici într-un caz. Dar câtă vreme sunt în această funcție, eu am făcut numai servicii PNL, și oricine știe lucrul acesta. Dacă PNL consideră că în situația creată îi e mai bine fără mine, eu n-o să opun nici cea mai mică rezistență.
Nicolae Robu

Nicolae Robu nu ia în considerare un eventual pas în spate în ceea ce privește funcția de președinte al PNL Timiș. „Are PNL niște experiențe pe care cred că regretă din anii trecuți, cu nu știu ce aberații de prevederi, dincolo de ce este stabilit prin lege (…) Eu operez cu propria conștiință care lucrează la standarde foarte înalte. N-o să-mi dau demisia, nu am niciun motiv să fac așa ceva. Eu aduc plusuri PNL”, a declarat primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

2 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago