Sport

Dănuţ Bilia schimbă taberele din mers, dar rămâne violet: pleacă de la ASU la ACS

Cu siguranţă atmosfera din sânul echipei suporterilor nu este grozavă, chiar dacă echipa a reuşit să spargă şirul de 5 meciuri fără victorie. Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai echipei din ultimii trei ani, Dănuţ Bilia, a trecut în tabăra „duşmanului”, ACS, pe care chiar el o făcea „Recaş”, în multe rânduri. Încurcate sunt însă căile fotbalului, iar până la urmă istoria va consemna faptele.

„Bun venit, Dănuț Bilia! Astăzi, Dănuț Bilia a semnat cu clubul nostru un contract valabil până în vară. Experimentatul fundaș (33 de ani) a evoluat în ultimele trei sezoane la ASU Politehnica. Bilia este un produs al Politehnicii Timișoara, ulterior el jucând la UTA, ACU Arad sau Corvinul Hunedoara. S-a consacrat ca unul dintre cei mai buni apărători din zona de vest a României. Bun venit, Dănuț Bilia! Împreună vom lupta pentru a păstra Poli în Liga 2!”, este anunţul făcut de ACS Poli.

„Bineînțeles, cea mai frumoasă amintire a mea va rămâne golul marcat împotriva UTA-ei, în toamna anului trecut. A fost un moment special și o atmosferă senzațională, pe care nu o voi uita. Per total, au fost trei ani și jumătate minunați, în care m-am simțit împlinit, pentru că am avut șansa de a juca la echipa pe care o iubesc. M-am simțit extraordinar, dar îmi pare rău că s-a terminat atât de repede. Suporterilor vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au acordat mie și echipei în toată această perioadă. Sper să continue ce au început, pentru că acest club e acolo unde trebuie”, a declarat, după despărțirea de Politehnica, Dănuț Bilia, pentru site-ul grupării suporterilor.

Dănuț Bilia a strâns 114 prezențe în jocurile oficiale pentru Politehnica, reușind să marcheze 6 goluri. În sezonul 2015/2016 petrecut în Liga a III-a, a evoluat în toate cele 28 de jocuri, reușind două goluri. În Liga a II-a, a bifat 81 de partide pentru Politehnica, reușind patru goluri.

Foto: În această poză, Bilia se bucură de victoria lui ASU contra celor de la ACS.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

10 ore ago