Primăria Timişoara

De la intrados, la cârtiță. Cum s-a muncit în ultima vreme pe podurile din Iosefin / FOTO

Muncitorii sunt și puțini, și cam scumpi la vedere, dar primarul Nicolae Robu susține că e activitate susținută pe podurile aflate în șantier din zona Iosefin. Edilul a făcut un inventar al operațiunilor efectuate până în prezent. Vă reamintim, pe podul Dragalina, lucrul a fost reluat acum trei săptămâni.

Primarul Nicolae Robu spune că se lucrează susținut pe podurile din Iosefin, chiar dacă, la o plimbare prin zonă, muncitorii se cam pot număra pe degetele de la mâini. Potrivit edilului, au fost făcute mare parte din cele mai grele operațiuni.

„La Podul Eroilor suntem la finalizare cu reparațiile la intradosul podului, e un termen de specialitate. S-au refăcut grinzile marginale cu mortare speciale de înaltă rezistență, s-au consolidat grinzile cu benzi din fibră de carbon, aplicată la fibra întinsă pe acele grinzi marginale, și s-au îmbrăcat grinzile cu o pânză de carbon. Sunt cele mai importante operații. Se fac operațiuni pregătitoare pentru introducerea barelor de precomprimare și se vor adăuga bare de armături noi pe zona de reazem, în dreptul culeelor”, a detaliat marți primarul Robu.

Pe Podul Dragalina, unde șantierul a fost reluat abia acum trei săptămâni, după o pauză care a durat patru luni, s-a intervenit cu precădere la liniile de tramvaie. „La Podul Dragalina au fost deviate rețelele electrice existente, prin execuția de săpături în vederea postării patului de cabluri în subteran, la locuri potrivite (…) Se fac lucrări de foraj orizontal dirijat pentru subtraversarea liniilor de tramvai cu rețelele electrice. Rețelele electrice vor trece pe sub linia de tramvai și asta se face prin lucrări de foraj orizontal dirijat, cu o cârtiță, cum este numit aparatul respectiv”, a mai spus edilul.

Ordinele de începere a lucrărilor la podurile Eroilor și Dragalina, din zona Iosefin, au fost date la finele lunii aprilie. Din luna iunie, Podul Eroilor este închis de tot, iar pe Dragalina se circulă cu restricții, fiind oprite tramvaiele. Pe Dragalina, șantierul s-a oprit cam după o săptămână, a fost nevoie de modificări în proiect, iar ordinul de reîncepere a lucrărilor a fost dat abia spre finele lui octombrie.

La Podul Dragalina, licitația a fost câștigată de SC Tehnodomus din Arad, pentru o sumă de 7,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. La Podul Eroilor, executant este asocierea Super Construct – Pod Construct, la un preț de 4,13 milioane de lei, cu tot cu TVA. Cea mai mare parte a banilor vine de la guvern, prin PNDL II. Șantierele vor fi finalizate în toamna anului viitor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Anunţ Ghiroda

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GHIRODA anunță publicul…

33 de minute ago

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Cameră, în organizarea UVT

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara organizează…

39 de minute ago

Continuă operațiunile de măturat stradal. E necesară parcarea alternativă

La Timișoara continuă campania de salubrizare stradală începută pe străzi, în luna aprilie. Această campanie…

43 de minute ago

Accident pe Calea Buziaşului. Un pieton, în stare gravă după ce a fost acroşat de o autoutilitară

Incident rutier grav, marţi în jurul orei 9.30 pe Calea Buziaşului. Un muncitor care lucrează…

48 de minute ago

Oţelul are 2-0 în finala campionatului de futsal cu CFR Timişoara

Decizia de a menaja titularii şi a juca cu rezervele în ultimul meci din play-off…

2 ore ago

Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu…

3 ore ago