Timp liber

Embargo Fest de la Dudeștii Vechi se întoarce în 2019. Cu o zi și-o scenă în plus

Ediția a doua a Embargo Fest e deja bătută în cuie. Se întâmplă în cea de-a doua jumătate a lunii mai 2019. Are două plusuri: o zi și-o scenă, iar organizatorii anunță o „invazie” de artiști din Serbia, dar și din Ungaria, Bulgaria și, desigur, România.

Embargo Fest, ediția cu numărul doi, va avea loc în perioada 16-19 mai, în comuna Dudeștii Vechi, aflată la 10 kilometri de granița cu Serbia și la 15 kilometri de cea cu Ungaria. Aici trăiește cea mai mare comunitate de bulgari din România. Asociația Culturală Embargo vă propune, pe parcursul celor patru zile de festival, trei scene pe care vor urca artişti consacraţi din România, Ungaria, Bulgaria și mai ales din Serbia.

Va fi și un festival pentru pofticioși, pentru că, spun organizatorii, comercianţii vor pregăti atât produse autohtone româneşti, cât şi produse tradiţionale sârbeşti, ungurești și bulgărești. Festivalul va însemna nu doar muzică, ci și proiecții de film, teatru, dansuri tradiționale sau ateliere de pictură.

Ediția din 2019 aduce ca noutate implicarea minorității maghiare, o zi în plus de festival și a treia scenă. Festivalul începe, practic, joi, 16 mai, la ora 17, și se încheie luni, 21 mai, la ora 9. Vor fi amenajate 3 scene: Main Stage, Green Stage, Electric Base și 2 zone de camping prevăzute cu parcări.

La prima ediție au participat în jur de 8.000 de spectatori, care au venit să vadă artiști precum Bajaga i Instruktori, Cargo, Mihai Margineanu, Spitalul de Urgență sau Amaro Del. „Embargo Fest este un remember al anilor ’90, când la nici o lună de la impunerea embargoului, zeci de mii de canistre pline cu benzină şi motorină au ajuns de la români la sârbi. Vrem ca prin acest festival să ne reamintim de acele vremuri și să promovăm multiculturalitatea și minoritățile din zona de vest a țării. În acelasi timp Embargo Fest vine cu un mesaj ecologic, un protest cultural și artistic îndreptat împotriva explorării și a exploatării de hidrocarburi în câmpia de vest”, transmit organizatorii. Artiștii care vor face… Embargo în 2019 urmează să fie anunțați ulterior.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago