Cultura

Festivalul de Teatru Dom 100 continuă. Piese una și una, la Timișoara

Festivalul de Teatru Dom 100, organizat de Asociația Culturală Contrasens, vă așteaptă și în următoarele zile să vă bucurați de producții ale unor teatre invitate din toată țara. Intrarea e liberă, iar experiența, unică.

Dom 100 este un program cultural care își propune să aducă împreună toate artele în jurul oamenilor și al orașului. El integrează domenii culturale diverse și industrii creative, într-un „meniu” variat de artă comunitară, animație stradală, intervenție în spațiul public, dialoguri culturale și socializare prin și pentru cultură.

Festivalul de Teatru Dom 100, care se desfășoară până pe 5 decembrie, își propune să aducă în fața timișorenilor secvențe din destinul nostru comun din prima sută de ani petrecută împreună. Duminică, 18 noiembrie, de la ora 19, la Halele Timco, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti prezintă spectacolul de teatru AFTER HOURS, o poveste care vorbește despre singurătate, inadaptabiltate socială și incapacități emoționale, în regia și pe textul lui Radu Iacoban.

Joi, 22 noiembrie, de la ora 19, în sala Teatrului German de Stat Timișoara, va avea loc „Secretul fericirii la Reșița”, o producție a Teatrului de Vest Reșița, o tragi-comedie în care alternează scene de un haz nebun, cu momente de o tristeţe sfâşietoare. Proiect este realizat cu actorii teatrului reşiţean, după o idee a regizorului Ștefan Iordănescu.

Vineri și sâmbătă, 23-24 noiembrie, de la ora 19, la Halele Timco, Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad aduce spectacolele „Ai mei erau super!”, construit pe un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale, și „Să ne cunoaștem mai bine”, un sondaj de opinie live, în care sunteți provocați să scoateți la iveală, evident sub protecția anonimatului, cele mai ascunse adevăruri ale voastre. Ambele spectacole regizate de Cristian Ban.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 17, are loc „Florin de mină”, în regia lui Ștefan Iordănescu, piesă scrisă de Székely Csaba, o poveste în care acțiunea are loc într-un sat din Ținutul Secuiesc, unde, după ce mina din localitate este închisă, oamenii rămân fără locuri de muncă și își îneacă amarul în alcool.

Intrarea la toate spectacolele este liberă, dar se face în baza unei rezervări la adresa de e-mail. Toate detaliile pot fi găsite aici. Dom 100 este un proiect al Asociației Culturale Contrasens și este realizat cu sprijinul financiar din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale, prin programul Centenarul Marii Uniri.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago