Invatamant

Hai să înveți limba japoneză!

La Biblioteca UPT începe, în câteva zile, a doua sesiune de cursuri de limba japoneză. Dacă vă pasionează cultura Țării Soarelui Răsare, e momentul să vă grăbiți să vă înscrieți, pentru că locuri puține, iar doritorii… foarte mulți.

În perioada 15 noiembrie – 6 decembrie, Biblioteca UPT organizează o nouă sesiune de cursuri de limba japoneză. Acestea vor fi predate de Camelia Nakagawara, niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

E a doua sesiune din acest an, după cea organizată, mai mult ca un experiment, în primăvară. Atunci, cursurile au fost susținute de Excelenţa Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, iar în 2 zile se înscriseseră 400 de oameni! Cursurile costă 90 lei/8 ședințe, fiind gratuite doar pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Acestea se desfășoară în fiecare joi și vineri, orele 17,15 – 18,15 (începători) și 18,30 -19,30 (avansați).

Locurile sunt limitate: 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru începători), 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru avansați). Înscrierile se fac în perioada 8-14 noiembrie, orele 12 – 18, la Biblioteca UPT , și se fac în ordinea trimiterii solicitărilor. Mai multe informații referitoare la înscrieri pot fi obținute scriind un mail la mihaela.popescu2@upt.ro; alexandru.halbac@upt.ro.

În 15 noiembrie, ora 15:30, în holul central al Bibliotecii UPT, va fi organizată o expoziție de chimonouri japoneze. Imaginația, creativitatea și măiestria artiștilor din breslele care colaborează la crearea chimonoului au transformat, în decursul secolelor, mătasea naturală într-un izvor de tehnici vizuale aparent fără sfârșit, pentru a făuri frumuseți unice.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

19 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

59 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

59 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago