Social

La Timișoara se aprind… stele. Pentru a face vizibilă problema abandonului școlar

„Un milion de stele” se numește campania de solidarizare cu persoanele afectate de problema sărăciei, organizată la nivel local de Federația Caritas a Diacezei Timișoara. La Timișoara se vor aprinde lumânări, ca un semnal de alarmă asupra abandonului școlar cauzat de sărăcie.

Peste 270.000 de tineri părăsesc timpuriu școala în România, fapt ce ne situează pe locul 3 în Uniunea Europeană. Campania „Un milion de stele” se va desfășura în 15 noiembrie și va consta în organizarea unei mese rotunde și a unui eveniment stradal de conștientizare publică.

Masa rotundă pe tema abandonului școlar are loc la Reciproc Cafe, în intervalul orar 16-17.30. De la ora 18, în fața Bisericii „Sfânta Ecaterina” din Timișoara, str. Bolyai Janos (Pietrosu) nr. 4, timișorenii sunt invitați să aprindă în mod simbolic o stea pentru a face vizibilă problematica abandonului școlar. Dacă doriți, puteți face și o donație la fața locului, pentru a susține programele educaționale dezvoltate de Federația Caritas.

„Oferim anual servicii pentru prevenirea abandonului școlar unui număr de peste 240 de copii și familiile lor, în special din mediu rural, precum: Centrul de zi pentru copiii romi din Periam, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități «Casa Sfânta Maria» din Carani, Centrul de zi Nădrag, Centrul comunitar pentru copii «Casa Pater Berno» Bacova. Lucrăm cu copii, părinți, profesori și membri ai comunității pentru a asigura accesul la educație pentru fiecare copil. Pentru copiii din comunitățile marginalizate, educația este singura șansă să iasă din sărăcie“, spune Herbert Grün, director executiv Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara.

Partenerii locali ai evenimentului sunt Direcția de Asistență Socială Timișoara, Organizația Salvați Copiii, filiala Timiș, Fundația „Pentru Voi’’ și Fundația Kindezukunft – Rudolf Walther Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago