Marea campioană Simona Halep a avut parte la Timișoara de o primire emoționantă, cum rar s-a mai văzut. Sute de oameni s-au putut considera norocoși fiindcă au putut sta atât de aproape de cel mai bun sportiv al României din ultimii ani, în momentul în care a fost onorată la Universitatea de Vest.
Aula Magna a Universității de Vest a început să se umple încă de la ora 10, dimineața în așteptarea marei campioane a României. Și asta în condițiile în care ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Publiorum Beneficiorum era programată pentru ora 13.30. Sute de studenți, cadre didactice, dar și simpli timișoreni au dorit să fie cât mai aproape de numărul 1 mondial al tenisului feminin în acest moment. La apariția campioanei, dincolo de aplauzele frenetice, întreaga sală i-a scandat numele minute în șir.
„Lumea de azi pune accent pe informații, noi, ca universitate, nu putem sa ignorăm această tendință. Aici nu doar învățăm tinerii, ci căutăm soluții pentru viitorul României. Simona a aratat că poți să te naști, sa trăiești in România și să devii numărul unu. Ne arată că avem modele, că nu suntem condamnați ca și popor. Talentul, munca, perseverența, pot învinge. Aș vrea să îi văd și pe studenții noștri că investesc în ei, desigur e loc și de distracție, la fel ca și cum dieta Simonei poate accepta câte o ciocolată. Universitatea vă apreciază pentru prestigiul adus României pe tot globul. Sunteți un model pentru toți românii, dar mai ales pentru studenții noștri”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, în laudatio.
După ce a fost îmbrăcată în roba tradițională și a primit diploma, Simona Halep a avut, la rândul ei un discurs în care a dat din nou dovadă de binecuscuta sa modestie. „Trebuie să încerc să îmi controlez emoțiile, e de trei ori mai greu la așa o ceremonie decât pe terenul de tenis (…) Universității de Vest din Timișoara îi sunt recunoscătoare pentru acest titlu și pentru acest moment deosebit. Au fost două momente frumoase din cariera mea de până acum, pentru că nu s-a încheiat încă. Acum 10 ani am câștigat turneul de la Roland Garros la juniori. Am plecat la Paris foarte pregătită, eram cu încrederea foarte sus, le-am spus părinților mei că va fi ultimul turneu jucat la juniori. Pe parcursul turneului am întâlnit adversare dificile, dar cu o putere interioară am ajuns în finală unde am întâlnit-o pe Elena Bogdan (…) Am început meciul foarte bine, însă o presiune m-a curpins, o teamă de succes pentru că eram aproape, m-am așezat pe bancă și mi-am spus că îmi îngreunez meciul din cauza emoțiilor, m-am motivat, am intrat în teren si mi-am spus că e singurul lor unde vreau să fiu atunci. Am intrat și am câștigat. Așa am încheiat cariera de juniori.
Din momentul acela mi-am pus ca obiectiv același lucru la seniori, am fost îndrăzneață. În 2017, când am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma, am avut o entorsă la gleznă, dar nimic nu m-a oprit (…) Am jucat meciuri grele, în finală am condus mult, am avut set 3-1, însă Ostapenko a fost mai încrezătoare, nu s-a gândit prea mult și mi-a «furat» trofeul din mâini. A fost o perioadă grea, 3 luni am suferit. Nu am cedat, am mers la antrenamente, la turnee și am progresat emoțional foarte mult. Anul acesta am mers la turneu cu o liniște sufletească asemănătoare cu cea din 2008, știam ca am jocul bine pus la punct. Eram puternică la momentul respectiv și aveam emoții mari.
Am simtit un val de emoție pozitivă, am simțit că finala va fi mai ușoară, dar m-am înșelat. Am fost condusă cu set și 3-0 (…) Mi-am spus că trebuie să dau tot ce am mai bun. Am intrat în teren și mi-am spus că e momentul să lovesc fiecare minge cu încredere. Când s-a apropiat de final, m-am oprit și mi-am spus că e atât de aproape. Am servit destul de puternic, dar a fost un serviciu precis unde s-a greșit returul. Am simtit că toate greutățile, toate momentele de tristețe s-au dus. Mesajul pe care vreau să-l transmit tinerilor e că atunci când îți dorești ceva trebuie să ai încredere. Așa am făcut eu și vreau să vă spun că un vis poate fi îndeplinit”, a povestit campioana din acest an de la Roland Garros. În cadrul ceremoniei, la care au fost invitați și ambasadorul SUA, Hans Klemm, respectiv cel al Austriei, Isabel Rauscher, Simona Halep a primit și un tablou care poartă semnătura lui Ștefan Popa Popa’s.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…