Social

Tanti Lenuța are nevoie de ajutor! Acasă în Banat adună din nou voluntarii / FOTO

O puteți ajuta pe tanti Lenuța să-și petreacă iarna la căldură, cu un acoperiș deasupra capului. Se strigă adunarea la Ersig. Asociația Acasă în Banat cheamă voluntarii pentru a renova casa bătrânei de 72 de ani și strânge materiale pentru ca ea să nu mai stea într-o rulotă.

Vă puteți implica în renovarea casei unei femei de 72 de ani, care locuiește la Ersig, în Caraș-Severin, într-o rulotă. Reabilitarea casei va avea loc în două etape: în 10 noiembrie se vor face pregătirile și lucrările de bază, iar în 17 noiembrie va avea loc intervenția asupra casei și în special a acoperișului.

„La Ersig în capătul satului, locuiește de peste 30 de ani tanti Lenuța. Căsuța ei abia se mai ține pe picioare. Peretele de la stradă stă să cadă, la fel și acoperișul, iar ei îi e și teamă să mai intre înăuntru, așa că de câțiva ani stă într-o rulotă mică, primită de la comunitatea locală. În rulotă e groaznic de frig iarna și cumplit de cald vara.

Povestea de viață a Elenei Nimițan e plină de necazuri, dar cumva a reușit să treacă peste toate. Și peste moartea primului soț, și a celui de-al doilea, și peste moartea uneia din fete, și peste grijile de zi cu zi. La cei 72 de ani, s-ar putea scrie o poveste întreagă despre câte a pătimit și a îndurat. Azi, singurul ei venit, un ajutor social de numai 142 de lei, abia îi ajunge să plătească cele necesare, fetele ei nu fac față să o ajute cu prea multe, în afară de alimente, medicamente și plata facturilor”, transmit reprezentanții asociației Acasă în Banat.

Este nevoie de următoarele: 4 grinzi 10x10x6 metri, 10 grinzi 10x10x4 metri, 12 rigle căpriori, 4 legături lăteți, 10 bucăți plăci OSB, 1-2 metri cubi de scândură, folie anticondens – 1 rolă mare, conectori lemn (20-30 buc),holșuruburi diferite dimensiuni (3-4 kg), balamale – 3 perechi, broască porți – 3 buc., sistem burlane scurgere pentru 2×5 metri, stâlpi de gard – 20 bucăți, plasă de gard – 2 role x 20 metri, ciment/multibat – 10 saci, var praf – 3-4 saci, pietriș, nisip, lut de tencuială, vopsea – 4-5 litri, lac – 4-5 litri. Mai multe informații găsiți aici.

Cont pentru donații în LEI: RO58BPOS36821486626RON02
Donații în EURO: RO20BPOS36821486626EUR01
PayPal: radutrifan@gmail.com

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Se restricționează circulația rutieră pe drumurile județene pentru vehiculele peste 7,5 tone, din cauza caniculei

Consiliul Județean a decis ca în perioada 09 iulie – 14 iulie, având în vedere…

6 ore ago

CJ Timiș oferă finanțare de până la 250.000 de lei pentru proiectele culturale

Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, anunță deschiderea apelui…

8 ore ago

În zona Modern au fost amenajate 40 de noi locuri de parcare, în locul unor foste garaje

Locuitorii din Zona Modern au la dispoziție 40 de noi spații noi de parcare în…

8 ore ago

Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care…

10 ore ago

Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş

Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din…

12 ore ago