Primăria Timişoara

Timișoara va avea brad de Crăciun din Italia! Oferta din pădurile României n-a fost mulțumitoare

Gurahonț. Dumbrăvița. Acum, Italia! Primăria Timișoara n-a găsit, în acest an, prin multele păduri din județele din apropiere sau măcar în România, un brad de Crăciun care să-i satisfacă exigențele, așa că…. îl importă! De la anul s-ar putea apela la o altă soluție.

În 2016, bradul de Crăciun din Piața Victoriei a venit din județul Arad, din zona Gurahonț. Avea 16 metri înălțime și, pentru împodobirea lui, a fost nevoie de suplimentarea ornamentelor. În 2017, pomul de Crăciun n-a venit de la munte, ci din Dumbrăvița, de unde a fost tăiat dintr-o curte. Acum, Primăria Timișoara se… internaționalizează!

Pentru că pretențiile sunt mari și nu poți pune orice pom la Târgul de Crăciun, salvarea a venit taman din Italia! „Văd că este și greu să găsești un pom de Crăciun frumos. Nu e unde. Au fost prin Caraș-Severin, nu știu pe unde, și nu au găsit nimic mulțumitor. Cei pe care i-au găsit sunt asimetrici, n-au găsit niciunde, efectiv. Anul trecut am avut un pom din curtea cuiva, acum doi ani a fost găsit de domnul Bere pe nu știu ce coclauri. Acum vine din Italia, de unde se furnizează”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu.

Edilul nu a putut preciza cât costă un astfel de pom, de a cărui achiziție nu s-a mai ocupat, ca până acum, Direcția de Mediu. „Nu știu cât costă, nu mă ocup eu de detaliile astea. Biroul de Evenimente organizează Târgul de Crăciun, ei se ocupă. Prețul o să vedem… Prespun că nu se aduce un singur pom, pentru noi”, mai spune Robu. Edilul se gândește ca, de la anul viitor, să se găsească o altă soluție, una care, spune el, va da mai puține bătăi de cap. „Mă întrebam de ce nu avem un pom artificial, unul sintetic, care să țină ani de zile. Mă gândeam la o structură metalică pe care, printr-un sistem de prindere, să fie puși brazi naturali mai mici”, ne-a mai declarat acesta.

Bradul din „Cizmă” va ajunge în câteva zile la Timișoara. El va fi împodobit și va fi pregătit pentru deschiderea Târgului de Crăciun, programată pe 1 decembrie. Iluminatul de sărbătoare va fi aprins oficial în acea zi, după ora 19. Apoi urmează concerte cu Ștefan Bănică, Alexandra Stan și Bosquito. Târgul de Crăciun, ajuns la ediția cu numărul XII, se va închide pe 10 ianuarie 2019. Pe agenda culturală a Primăriei Timișoara este alocată suma de 850.000 de lei, adică aproximativ 182.000 de euro, pentru toate manifestările organizate în luna decembrie: Târgul de Crăciun și Serbările Crăciunului, Revelionul Seniorilor și Revelion 2018.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinematografele Primăriei au depășit o sută de mii de spectatori. Victoria e în topul național/FOTO

Cele două cinematografe pe care Primăria Timișoara a reușit să le redeschidă, Victoria și Timiș,…

47 de minute ago

Lucrătorii Horticultura dau o nou faţă Pieţei Victoriei/Foto

Angajaţii societăţii Horticultura au început lucrările pentru schimbarea covorului floral din centrul Timișoarei. Aceştia au…

O oră ago

Jurnal de campanie (20). Din lumea celor care nu (prea) contează. Ce-i mâna pe ei (Vasile, Sîrbu, Olajos, Moş…) în luptă

În competiţia pentru scaunul de primar al Timişoarei s-au înscris nu mai puţin de zece…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

18 ore ago