Primăria Timişoara

Trotuarul de pe strada București, un mister la doi pași de centru. Oamenii spun că e spart, SDM susține că l-a reparat / FOTO

Un șantier început în septembrie, într-o zonă aflată foarte aproape de centrul Timișoarei, nu e gata nici acum. Cel puțin așa susțin oamenii care locuiesc acolo, pentru că, de partea cealaltă, SDM spune că imaginile sunt vechi și că totul este în regulă.

„Pe str. București, primăria a demarat lucrările de refacere a unei porțiuni din carosabil și a trotuarului la începutul anului școlar, cu aproape două luni și jumătate în urmă. Începând cu acest an școlar, din cauza lucrărilor la noul corp de clădire la Generală 16, accesul în școală s-a mutat pe strada București, pe la intrarea profesorilor. După cum puteți vedea din poze, cei care venim pe jos la această școală nu avem pe unde să mergem, decât pe șosea, printre mașini”, ne-a scris un cititor.

Până să povestească public ce nemulțumire are, acesta a făcut, pe 16 noiembrie, și o sesizare către primărie. „Pe strada București, în clipa de față, o porțiune este decopertată, plină de praf, mizerie, trotuarele sunt sparte pe toată lungimea străzii (…) de două săptămâni nu este nicio activitate acolo”, a notat omul. A primit repede un răspuns care a „lămurit” totul: „lucrările se vor finaliza în funcție de condițiile meteorologice și disponibilitățile financiare”.

După ce a primit aceste „lămuriri”, timișoreanul ne-a trimis imagini cu halul în care e strada și ne-a explicat cum stau lucrurile. „Vreme urâtă este doar de săptămâna aceasta, de câteva zile, în condițiile în care pe acest șantier nu mai este picior de muncitor de mai bine de trei săptămâni, timp în care vremea a fost perfectă pentru lucrul afară. Iar legat de buget, când s-au pus să spargă trotuarul pe toată lungimea străzii nu au știut asta? Mai ales că în capătul străzii București trotuarul a fost refăcut încă urmă cu doi sau trei ani, când cei de la RDS și-au făcut cămine și au îngropat cablurile. Este o bătaie de joc, ceva de neimaginat, am făcut sesizare și la Poliția Rutieră, și la Garda de Mediu”, povestește omul.

I-am arătat fotografiile primarului Nicolae Robu, care, la prima vedere, a spus că nu se poate așa ceva și că trotuarul trebuie reparat. Ulterior, edilul a cerut explicații de la SDM. „Am așteptat două săptămâni să-și facă un cetățean un racord de gaz. Bineînțeles că nu cel care reclamă. Pozele sunt vechi, trotuarele sunt gata, iar carosabilul a fost programat luni pentru asfaltare, dar a plouat în fiecare zi. Dacă nu plouă, terminăm mâine (n.r. vineri) sau sâmbătă. Cu respect”, a răspuns Valentin Martânov, directorul SDM. Oficial, potrivit datelor de la PMT, strada București este în programul de reparații pentru vineri, 23 noiembrie.

În primăvară, primarul Nicolae Robu anunța că va începe în forță reabilitarea mai multor trotuare. „Am cerut să se întocmească o listă cu toate străzile pe care se va lucra anul acesta la trotuare, indicându-se lungimea fiecărei străzi. Vreau ca atunci când se trage linie să apară cel putin 100 de kilometri, în 2018. Acesta e targetul care trebuie să se realizeze în Timișoara. Sunt foarte multe trotuare distruse și veți vedea ca se va interveni”, a declarat edilul. În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, Robu spune că 2019 va fi, cu siguranță, anul în care se vor face minuni la trotuare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17 tramvaie, produse de turcii de la Bozankaya pentru…

26 de minute ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

31 de minute ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

58 de minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

2 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

5 ore ago