Social

Amenzi de mii de lei pentru cei care aruncă gunoaiele pe stradă, la Timișoara

La Timișoara, cei care încearcă să scape de gunoaie aruncând-le pe stradă sunt urmăriți și de camerele de luat vederi. Nu mai puțin de 8.500 de lei este totalul amenzilor date într-o singură zi.

Numai în cursul zilei de ieri au fost identificate șase persoane, care au fost sancționate cu amenzi de 8500 lei în total pentru că au fost surprinse abandonând deșeuri pe străzile Treboniu Laurian, Renașterii și Liviu Rebreanu. Astăzi, trei bărbați au fost surprinși de polițiștii locali chiar în timp ce abandonau cu o mașină o cantitate mare de deșeuri, în special provenite de la amenajări interioare, în zona Dâmbovița. Și aceștia au fost sancționați cu câte 2000 lei fiecare.

Doi dintre ei erau angajați ai Retim. Polițiștii locali au aplicat, de la începutul anului, un număr de 2319 de sancțiuni contravenționale pentru abandonarea de deșeuri, atât în urma constatărilor din teren ale polițiștilor locali, cât și ca urmare a surprinderii cu ajutorul camerelor video a persoanelor care aruncă pe jos tot felul de resturi sau depozitează diverse materiale rezultate în urma curățeniei ori amenajărilor interioare în locuri interzise. Cetățenii cu simț civic pot sesiza astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Poliția Locală atrage atenția celor certați cu bunul simț să nu mai arunce deșeuri pe domeniul public deoarece, pe lângă faptul că în acest fel conferă un aspect inestetic orașului, riscă sancțiuni drastice.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago