Consiliul Judeţean Timiş

Banii vorbesc. Concursuri cu multe dedicații la Consiliul Județean Timiș

Mirajul unui post de bugetar bine remunerat și cu muncă puțină a produs o imensă agitație la Consiliul Județean Timiș, acolo unde pe 12 decembrie vor avea loc concursuri pentru ocuparea mai multor posturi, pentru care s-au înscris peste 150 de candidați. Printre ei însă și personaje care n-au cum să piardă concursurile, având în spate diferite recomandări de la partid sau rudenii cunoscute. Adică vechiul PCR (Pile, Cunoștințe și Relații).  

În timp ce ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, aprobat și de alți lideri PSD, afirma că urmează o mare epurare în aparatul de stat, inclusiv în administrațiile locale și județene, în CJ Timiș se fac angajări la rupere. Astfel, au fost puse la bătaie zeci de posturi, pe motiv că a fost modificată organigrama. Dacă peste tot în lume un job la stat înseamnă un loc sigur de muncă, dar un salariu mic spre decent, în România acesta înseamnă, pe lângă siguranță, muncă puțină spre foarte puțină, timp liber berechet, program flexibil, responsabilitate infimă însă, prin voia lui Liviu Dragnea și PSD, și niște salarii fabuloase de ceva timp. Chiar amintitul Teodorovici spunea că, din patru salariați la stat, doar unul muncește cu adevărat. De altfel, România este și aici originală, salariul la bugetari fiind mult superior celui de la privat.

Drept urmare, nu e de mirare că, pentru posturile puse la bătaie de CJ Timiș există o concurență cum era pe vremuri la Facultatea de Medicină. Iar membrii comisiilor de concurs au intrat în fibrilații. Concurența acerbă nu este însă pentru toate posturile.

Consilierul președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, vrea să fie șef la comunicare

De exemplu, Eugen Chiosa, actualul consilier al președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, candidează de unul singur pentru funcția de șef al Biroului de comunicare. (Mai exact, există încă un candidat, dar care potrivit surselor noastre se va retrage.) Este un fel de divizie pentru imaginea liderului CJ Timiș, acolo unde Chiosa va fi ajutat, printre alții, de Diana Iordache, nora unui cunoscut patron și om de televiziune. Chiosa a fost și purtător de cuvânt al PSD Timiș.

În schimb pentru două posturi la Biroul Strategii relații instituții publice și mediul de afaceri din cadrul Direcției control intern managerial, comunicare și relații interinstituționale se bat 14 oameni. Ce șanse au însă 12 dintre ei dacă amintim că printre candidați se numără Ivona Turnagiu și Mihaela Mirescu? Prima vine dintr-un post de conducere la o multinațională, este membră influentă a PSD Timiș, dar și soția șefului Poliției Rutiere Timiș, Florin Turnagiu. A doua este fiica chestorului Ion Mirescu, fost șef al IPJ Timiș și chiar secretar de stat în Ministerul de Interne în timpul prim-ministeriatului lui Sorin Grindeanu.

La Servicul intern de prevenire și protecție din cadrul Direcției resurse umane, organizare, salarizare, candidează, printre alții, Fabiana Melciu, fiica lui Vasile Melciu, fost șef al Curții de Conturi Timiș.

Salariul mare, dar poate și reîntregirea familiei (soția lucrează de mult timp la CJT), l-au atras și pe Ioan Goia, fostul director general al RATT. El se numără printre cei nouă candidați pe două posturi superioare din cadrul Serviciului investiții aparținând Direcției Investiții și mangamentul proiectelor. Diana Lera-Dascăl, fiica cunsocutului lider PSD și al AJVPS, Cornel Lera, este mai norocoasă. Ea candidează singură pentru un post mai mic din cadrul aceluiași serviciu.

Pentru un post de consilier juridic clasa I din cadrul Serviciului de consultanță și avizare juridică se bate Bogdan Jichici, un apropiat al tinerilor din  PSD. La Serviciul relații externe și protocol au fost puse la bătaie două posturi pentru care se bat 15 candidați. Printre ei și un anume Abu-Awwad Hazem, arbitru de fotbal și un apropiat al PSD. Lista cu candidații și toate posturile puse la bătaie pentru concursurile din 12 decembrie poate fi consultată aici.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

8 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

9 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

11 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

12 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

14 ore ago