Diverse

În Banat au ajuns echipe Enel din Dobrogea și Muntenia. 20.000 de familii reconectate la energie electrică

Pentru a ajuta la lucrările de realimentare cu energie electrică a localităților din Banat, au lucrat în noaptea trecută 24 de echipe ale Enel. În ajutorul celor de la E-Distribuție Banat au venit colegi de ai lor din Dobrogea și Muntenia. În ultima noapte 20.000 de consumatori s-au bucurat de revenirea curentului electric.

Pe fondul codului portocaliu de zăpadă și vânt, printre cauzele care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

Cele mai multe avarii s-au produs prin păduri, pe dealuri, în zone mai greu accesibile. În cursul nopții s-a reușit alimentarea cu energie electrică a peste 20 de mii de consumatori din județele afectate. Asta și cu ajutorul generatoarelor de mare putere puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Luni, se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deservește municipiul Lugoj și pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor, acolo unde este posibil și rețeaua permite din punct de vedere al siguranței.
Luni dimineața, la ora 8.00, situația era următoarea:

În regiunea Banat sunt nefuncționale 7 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L110 kV Bocșa-Câlnic, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș, L110Kv Iaz-Oțelu Roșu, L110 Lipova-CFR Vărădia. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș (preluată parțial pe alte linii de medie tensiune) Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune).

În judeţul Timiș erau nealimentate 50 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 57 de localităţi.

În județul Caraș Severin erau nealimentate 32 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 49 de localităţi.

În judeţul Arad erau nealimentate 20 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 32 de localităţi.

În județul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 34 de localităţi.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago