Invatamant

Studentă la Politehnică, câștigătoare a bursei John Scott, în valoare de aproape 500 de euro

Laura Borghesi, studentă în anul III la Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara – secția Inginerie Civilă cu predare în limba engleză – este câștigătoarea din acest an a premiului oferit de Fundația John Scott. Tânăra a fost recompensată cu aproximativ 500 de euro, sumă venită din partea Fundației „The John Scott Memorial Trust”, a cărei direcții sunt susținerea financiară a studenților români (doi studenți pe an) care beneficiază de mobilități Erasmus+ la Universitatea din Edinburgh, premierea celor mai bune trei lucrări de licență în domeniul ingineriei structurale civile și premierea studenților cu cele mai bune rezultate la învățătură din anii 2-3-4 ICE.

Scoțian generos

Inginerul John Scott – un scoțian din Edinburg – este un vechi prieten al Facultății de Construcții de la Timișoara. Prima sa vizită la facultatea de pe Bega a avut loc în 1991. De atunci, și pe baza unei relații profesionale și de prietenie cu prof.dr.ing. Liviu Gădeanu, decanul de atunci al facultății, a contribuit în mod decisiv și pe termen lung la buna funcționare a secției de Inginerie Civilă în limba engleză (ICE) prin sprijinirea unei serii de stagii de documentare individuale ale unor studenți și cadre didactice de la Timișoara în Marea Britanie.

Este, totodată, și fondatorul SRUE (Scottish Romanian University Exchange), o fundație britanică înființată pentru sprijinirea educației tehnice în limba engleză din România. Filiala SRUE a fost creată la scurt timp în Timișoara, având ca rol principal sprijinirea studenților și cadrelor didactice române din domeniul ingineriei civile prin schimburi de experiență în Marea Britanie și stimularea performanței educaționale prin premii acordate studenților români.

John Scott a decedat în 2012 și a lăsat moștenire, prin testament studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Construcții a UPT (domeniul ingineriei structurale), suma de 180.000 de lire sterline pentru susținerea educației tehnice în limba engleză. Pentru a avea acces la această moștenire pe cale testamentară s-a creat, în februarie 2014, cu sprijinul UPT, Fundația „The John Scott Memorial Trust”, cu sediul la Edinburgh. Legătura fundației cu Universitatea Politehnica Timișoara se face printr-un grup de patru custozi români (acad. Dan Dubină, prof. Liviu Gădeanu, prof. Valeriu Stoian și conf. Mircea Georgescu) care decid prin vot modul de cheltuire a fondurilor.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

31 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

5 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago