Timp liber

Cartea „Spune-mi Eli”, care redă povestea unei orfane ce a suferit în casele de copii, a primit încă o recunoaștere internațională

Cartea „Spune-mi Eli/Becoming Eli”, proiect al organizației „Ceva de Spus”, a fost premiată de către Zero Project. Povestea lui Eli este cea a tinerilor care provin din casele de copii.

„Suntem bucuroși și mândri să vă anunțăm că proiectul nostru a primit încă o recunoaștere internațională, fiind premiat de către Zero Project. În același timp vom avea oportunitatea să prezentăm proiectul nostru în februarie la Viena. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin!”, au anunțat cei de la organizația Ceva de Spus din Timișoara.

Cartea Spune-mi Eli / Becoming Eli a fost inclusă și în catalogul White Ravens 2018 ce conține 200 de titluri în 38 de limbi din 50 de țări.

„Le spunem tot! Bătaie, dușuri cu furtunul, sedat, mâncare…tot!”. „Asta plănuiau să spună Eli și un grup de orfani autorităților din București când s-au decis să fugă din orfelinatul lor pentru a face cunoscute ororile la care erau supuși zilnic. Planul lor eșuează însă și devine o altă porție a suferinței aparent nesfârșite a celor care cresc orfani. Această carte puternică este bazată pe o poveste reală și urmărește viața lui Eli Moldovan, care, cu ajutorul unui voluntar, a reușit să rupă cercul fricii și adversităților. Dan Ungureanu Illustration dă o voce miilor de destine, dar în primul rând adevăratei Eli Moldovan. Ea este acum activist și auto-reprezentant în cadrul Asociației „Ceva de Spus”, care sprijină închiderea instituțiilor similar închisorilor din România în favoarea unor alternative precum locuințe protejate care permit orfanilor să crească fără traume.” (International Youth Library, 2018, http://whiteravens.ijb.de/book/858)

Toate veniturile din vânzarea cărții merg către Asociația Ceva de Spus și inițiativele sale pentru dezinsituționalizare. Cartea poate fi găsită în limba engleză pe Amazon (https://www.amazon.co.uk/dp/B07J51B51S) în format electronic sau poate fi comandată în format fizic, în limba engleză sau română, direct de la Asociația CevaDeSpus, contact@cevadespus.ro.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

18 ore ago