Politica

„Dragă Sebastian”. Exercițiu de imagine al deputatului PNL Pavel Popescu

Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu a intervenit, după câteva zile, în scandalul internațional izbucnit între Austria și România din cauza alocațiilor pentru copii decise de Parlamentul de la Viena. Potrivit acestei legi, alocațiile pentru copiii cetățenilor din alte state se dau la nivelul țărilor respective.

La câteva zile de la izbucnirea acestui scandal, deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu s-a decis să-i scrie premierului austriac pe această temă. O scrisoare cordială, formulată la persoana a doua singular și în care premierul austriac este apelat cu dragă”. Dragă domnule Cancelar Kurz, dragă Sebastian, Cu toată simpatia pe care ți-o port nu pot să nu remarc, cu tristețe, că măsura privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din țara ta este inechitabilă și îngrijorătoare. Sunt convins că știi și tu ceea ce toată lumea de bună credință știe – că măsura aceasta încalcă legislația comunitară, ceea ce se va lămuri mai devreme sau mai târziu. Altceva însă mi se pare a fi mai îngrijorător față de această abordare injustă, faptul că ea este susținută de un politician tânăr ca tine.

Dragă Sebastian,

Copiii sunt ultimii la care trebuie ajuns când e vorba de educație, sănătate și buget, iar asta ar trebui să se întâmple în orice țară din întreaga comunitate europeană. Copiii sunt singura investiție reală pe care o facem în viitor. Asta dacă mai luăm în calcul viitorul, dacă mai credem în el. Nici eu, nici tu nu vom fi mereu tineri și puternici pe cât ne închipuim că suntem azi. Copiii de azi, dragul meu, sunt nimeni alții decât tinerii care ne vor privi în ochi peste puțin timp și de la care vom aștepta o continuare a vieții, cu tot ce presupune ea, decentă. Pot înțelege politica economică a Austriei, pot înțelege că vreți să faceți economii, dar găsiți alte soluții, mai inteligente, mai demne, mai legale (…) Ce va urma după această măsură nedreaptă? Lucrătorii străini din țara ta vor fi plătiți la nivelul țărilor din care provin? Și-atunci, unde e ”mai multă Europă”?  Cu prietenie, Pavel Popescu, deputat PNL, membru PPE”, a scris deputatul liberal.

Singura problemă este dacă dragă Sebastian” va citi această misivă sau nici măcar nu e nevoie, rolul ei fiind cel al unui exercițiu de imagine pentru Popescu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

O oră ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

5 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

5 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago