Dintre orașele de top ale României, din punct de vedere a populației, Timișoara este singurul nepoluat. Sau cel puțin așa apare într-o statistică făcută de Breathlife, un sistem de monitorizare a calității aerului, patronat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Motiv pentru ca primarul Nicolae Robu să exulte, mai ales că Oradea și Clujul apar ca orașe poluate.
Prezentând o monitorizare a calității aerului făcută printr-un sistem agreat de OMS, primarul Nicolae Robu nu uită să-și prezinte din nou realizările, amintind și de presa ce rea care nu-l laudă. Satisfacția lui este cu atât mai mare cât, știută fiind invidia lui vizavi de Emil Boc și Ilie Bolojan, Clujul și Oradea apar ca orașe poluate.
„Așa cum se întâmplă și când e vorba de volumul investițiilor străine, de volumul exporturilor, de PIB-ul pe cap de locuitor, de numărul turiștilor străini, de numărul angajaților din sectorul IT, de mari proiecte publice, etc., etc., așa se întâmplă și la capitolul poluarea aerului: Timișoara stă prost în presă, dar excelent după cifrele oficiale, obiective! Da, mult hulita Timișoara, orașul în care Primarul din ultimii șase ani a refuzat orice investiție poluatoare, oricât de puțin ar fi poluat ea -inclusiv una de 15 milioane de euro-, pune presiune continuă pe poluatorii moșteniți și a modernizat radical infrastructura de mobilitate, este, la ora actuală, după măsurătorile permanente făcute de stațiile sistemului internațional de monitorizare a aerului, patronat de Organizația Mondială a Sănătății, pe primul loc la calitatea aerului între toate orașele de top ale României! Iată cum stau lucrurile:
1. Orașul nr. 1 după populatie, cu 2.104.967 locuitori, Bucureşti:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 120% mai mare decât pragul admis
2. Orașul nr. 2 după populatie, cu 371.889 locuitori:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 130% mai mare decât pragul admis
3. Orașul nr. 3 după populatie, cu 331.004 locuitori, Timişoara:
-ORAȘ NEPOLUAT
4. Orașul nr. 4 după populatie, cu 323.108 locuitori, Cluj:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 100% mai mare decât pragul admis
5. Orașul nr. 5 după populatie, cu 315.394 locuitori, Constanţa:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 30% mai mare decât pragul admis
Problema calității aerului este una mai largă în România, pana și orașe mai mici decât cele de mai sus, de exemplu Oradea, cu 221.861 locuitori, confruntandu-se cu ea, avand indicele poluarii cu 40% peste pragul admis”, a scris Robu pe Facebook.
El admite totuși că mai exsită unele problem în privința poluării. “Evident că noi, timișorenii, suntem nemulțumiți cu ce avem -mai ales cei ce locuim aproape de Continental / Cauciucuri, de Dalli / Detergenți și de Azur / Vopsele- și vrem un aer mult mai curat! Și îl vom avea! Drumul bun pe care ne-am înscris de 6 ani va fi continuat! În 2019, aveți încredere, stimați timișoreni, vom ajunge să ne mândrim și la capitolul calitatea aerului și la capitolul curățenie, unde am avut probleme, odată cu schimbarea sistemului!”, a încheiat primarul.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…