Așa cum ne-a obișnuit librăria „La Două Bufnițe”, Timișora, Piaţa Unirii nr. 11 (intrare de pe Matei Corvin), ne oferă și în acestă lună o carte memorabilă, în cadrul evenimentului „Cartea lunii februarie la Bufnițe”.
Vladimir Nabokov, Visele insomniacului, antologate, editate şi comentate de Ghennadi Barabtarlo. Traducere din limba engleză de Veronica D. Niculescu, prefață de Ghennadi Barabtarlo.
Joi, 14 februarie 2019, ora 18.00
Lansare de carte
Invitați: Mircea Dragu și Sorin Ciutacu
„O meditație asupra felului în care visele ne dezleagă de noi, de ceilalți, de cel mai elementar simț al duratei.” (The New Yorker)
Despre Visele insomniacului
În octombrie 1964, Vladimir Nabokov, insomniac intratabil, și-a propus să facă un experiment: pe parcursul următoarelor optzeci de zile, imediat după trezire, și-a așternut visele pe hîrtie. Încerca astfel să demonstreze teoria că timpul e reversibil, astfel încît, paradoxal, un eveniment din viitor poate genera un vis din trecut. Rezultatul este un jurnal fascinant, în care Nabokov a notat șaizeci și patru de vise și episoadele ce le-au urmat în timpul zilei, oferind o perspectivă pînă acum necunoscută asupra vieții scriitorului.
Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) este unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX. Din seria rusă a scrierilor lui fac parte romanele Mașenka (1926), Rege, damă, valet (1928), Apărarea Lujin (1930) etc. După stabilirea în Statele Unite, îşi începe strălucita carieră de romancier în limba engleză şi publică Lolita (1955), Foc palid (1962), Ada sau ardoarea (1969), Lucruri transparente (1972), Priveşte-i pe arlechini (1974). În 2009 a apărut postum Originalul Laurei.
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…