Invatamant

Gala Educației Spațiale, la Universitatea Politehnica Timișoara

Prima ediție a Galei Educației Informate în Științe și Tehnologii Spațiale va avea loc astăzi, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în Auditorium, de la ora 15.00. Evenimentul vine să confirme potențialul tehnologic al orașului, dar și interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spațiale de către elevi, studenți, cadre didactice, companii din domeniul IT.

Ideea evenimentului a pornit de la interesul manifestat de elvii de liceu pentru domeniul de vârf și în special a celor patru echipe de elevi din Timișoara care au reprezentat România la Zero Robotics, care s-a desfășurat în SUA. Manifestarea își propune structurarea unui ecosistem local complex în zona științelor și tehnologiilor spațiale în Timișoara sau chiar încheierea unui parteneriat între inițiatorii evenimentului: Asociația Banat IT, Lasting Software, Nokia, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.

Organizatorii își propun să ofere garanții tinerilor cu preocupări în domeniu că pot studia tehnologiile de vârf și că pot urma o carieră în domeniu chiar la Timișoara. La eveniment va fi prezentat cadrul creat de către Agenția Spațială Română (ROSA) în conjuncție cu Agenția Spațială Europeană (ESA), prin care sunt oferite bune premise pentru dezvoltarea de activități și proiecte, atât în zona educațională cât și în cea de business. Vor fi evidențiați acei copii, tineri și profesori ai lor care conștientizează potențialul domeniului științelor și tehnologiilor spațiale, valorificând oportunitățile existente, dezvoltând participări spectaculoase la competiții naționale și globale (CanSat, Exo-RO, Zero Robotics, NASA Space Apps Challenge, Climate Detectives), participări susținute masiv de donatori individuali și firme locale.

Va fi anunțată desemnarea de către ESERO România a Timișoarei ca gazdă a competiției naționale de simulări satelitare CanSat.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

19 minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago