Social

Penitenciarul Timișoara – venituri de peste 11 milioane de lei din munca deținuților

Penitenciarul Timișoara a reușit, în anul 2018, să treacă pentru prima dată pragul de zece milioane de lei drept venituri din munca deținuților. Din 887 de deținuți, 521 au participat la diverse activități economice, din care penitenciarul a obținut o sumă foarte frumoasă.

La finalul săptămânii trecute a venit ora bilanțului și pentru Penitenciarul Timișoara. Într-un cadru festiv, directorul instituției, Georgică Alexeev, a prezentat raportul privind activitatea din anul 2018. An care, cel puțin din punct de vedere financiar, a fost cel mai fructuos de până acum. Astfel, veniturile proprii încasate de penitenciar au fost de 11.186.111 de lei, fiind depășit pentru prima dată pragul de zece milioane de lei. „În anul 2018, au fost încheiate 43 contracte de voluntariat, cu persoane juridice de drept public sau persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, fiind implicaţi în activități lucrative un număr de 521 deținuți (efectiv mediu în penitenciar 887), 78 de contracte cu beneficiarii forţei de muncă speciale, persoane juridice, şi un număr de 6 contracte, persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă care a fost sursa acestor venituri.
Șefii penitenciarului arată că, în 2018, activitatea s-a desfășurat normal, neînregistrându-se mari abateri de la normele legale. „Profesionalismul personalului Penitenciarului Timișoara s-a operaționalizat prin absența evenimentelor negative semnificative, planificarea adecvată a executării pedepsei, consecvența și continuitatea programelor de reintegrare și, diversificarea contactelor cu comunitatea”, este subliniat în comunicat. În privința acțiunilor organizate au fost menționate următoarele: 456 percheziții pe secțiile de deținere, ocazie cu care au fost descoperite 23 de telefoane mobile, 28 de cartel SIM, 5 dispozitive de stocare date, 1 dispozitiv hands- free, 11 componente telefoane mobile; 27 exerciţii practice de control inopinat cu aparatul de detecţie a semnalului GSM, nefiind descoperite telefoane mobile. “În anul 2019, vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sănătos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, precum și diversificarea activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate”, se mai arată în sursa citată.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

2 minute ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

4 ore ago