Penitenciarul Timișoara a reușit, în anul 2018, să treacă pentru prima dată pragul de zece milioane de lei drept venituri din munca deținuților. Din 887 de deținuți, 521 au participat la diverse activități economice, din care penitenciarul a obținut o sumă foarte frumoasă.
La finalul săptămânii trecute a venit ora bilanțului și pentru Penitenciarul Timișoara. Într-un cadru festiv, directorul instituției, Georgică Alexeev, a prezentat raportul privind activitatea din anul 2018. An care, cel puțin din punct de vedere financiar, a fost cel mai fructuos de până acum. Astfel, veniturile proprii încasate de penitenciar au fost de 11.186.111 de lei, fiind depășit pentru prima dată pragul de zece milioane de lei. „În anul 2018, au fost încheiate 43 contracte de voluntariat, cu persoane juridice de drept public sau persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, fiind implicaţi în activități lucrative un număr de 521 deținuți (efectiv mediu în penitenciar 887), 78 de contracte cu beneficiarii forţei de muncă speciale, persoane juridice, şi un număr de 6 contracte, persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă care a fost sursa acestor venituri.
Șefii penitenciarului arată că, în 2018, activitatea s-a desfășurat normal, neînregistrându-se mari abateri de la normele legale. „Profesionalismul personalului Penitenciarului Timișoara s-a operaționalizat prin absența evenimentelor negative semnificative, planificarea adecvată a executării pedepsei, consecvența și continuitatea programelor de reintegrare și, diversificarea contactelor cu comunitatea”, este subliniat în comunicat. În privința acțiunilor organizate au fost menționate următoarele: 456 percheziții pe secțiile de deținere, ocazie cu care au fost descoperite 23 de telefoane mobile, 28 de cartel SIM, 5 dispozitive de stocare date, 1 dispozitiv hands- free, 11 componente telefoane mobile; 27 exerciţii practice de control inopinat cu aparatul de detecţie a semnalului GSM, nefiind descoperite telefoane mobile. “În anul 2019, vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sănătos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, precum și diversificarea activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate”, se mai arată în sursa citată.
Comentarii prin facebook