Social

Proiect în Timiș pentru sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție

Se fac pași înainte în derularea proiectului Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care”, care sprijină tinerii ce părăsesc sistemul de protecție a copilului. În perioada 6–8 februarie s-a desfășurat, la Lisabona, o nouă întâlnire de lucru între partenerii proiectului.

Au fost analizate activitățile și s-a discutat despre calendarul de implementare a rezultatelor proiectului, accentul fiind pus, printre altele, pe activitățile de mentorat ce vor avea loc în fiecare dintre cele patru țări implicate. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a demarat deja aceste activități.

Au fost discutate aspecte referitoare la atelierele de dezvoltare a abilităților pentru o viață independentă, ce vor fi derulate, în cursul verii, cu copiii din centrele de plasament. În paralel, a avut loc un atelier de lucru cu educatorii implicați în acest proiect, fiecare dintre ei vorbind despre experiența proprie în lucrul cu tinerii defavorizați și învățând, totodată, cum să îi ajute pe aceștia să-și valorifice potențialul.

Obiectivul principal al proiectului NOW WHAT? este de a sprijini tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului în a-și valorifica cât mai bine potențialul. Proiectul va oferi sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protecție a copilului, fie au părăsit sistemul. Domeniile în care aceștia vor primi sprijin sunt diverse, și anume: locuire, formare, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație, incluziune socială.

Proiectul a început în luna martie 2018, și are o durată de 24 de luni, până în februarie 2020. Parteneriatul este format din opt instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – Coordonatorul proiectului – ), Organizația The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

25 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago