Afaceri

Tranzacţia Ericsson – Kathrein văzută de Robu ca un nou succes al administraţiei sale

Colosul suedez a ajuns la un acord cu Kathrein, privind achiziţionarea companiei germane. Este o afacere la nivel global, care cuprinde şi subsidiara Kathrein din Timişoara. Primarul Nicolae Robu sugerează însă că Ericsson a cumpărat firma germană, pentru a ajunge în Timișoara, locul cel mai atractiv pt afaceri din România”.

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein. Aici este inclusă şi subsidiara din Timişoara. E vorba de două fabrici cu aproximativ 2.000 de angajaţi. La nivel internațional, divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein are peste 4.000 de angajați cu calificări în cercetare-dezvoltare, producție și vânzări în Germania, România, SUA, Mexico, China și alte peste 15 piețe. Cu toate că este vorba de o afacere la nivel global, în stilu-i caracteristic, primarul Nicolae Robu sugerează că Ericsson a cumpărat Kathrein doar pentru a ajunge la Timişoara.

Iată că un nou mare nume global vine la Timișoara: Compania Ericsson! Nu pot decât să mă bucur, să-i urez mult succes și s-o asigur de toată deschiderea administrației publice locale pe care o conduc, a mea, personală, de acces direct la mine și tratament cu celeritate în Primăria Timișoara, așa cum asigur tuturor celor care dau forță orașului nostru, puternicilor noștri agenți economici! 2.000 de angajați vor lucra sub sigla Ericsson în cele două fabrici preluate de la firma Kathrein, în domeniul de vârf al comunicațiilor, în producția de antene și filtre. Asta-i Timișoara, locul cel mai atractiv pt afaceri din România, polul de forță al industriilor IT&C și Automotive!”, a postat Robu pe Facebook, referitor la tranzacţie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago