Sport

Victorie pentru Ripensia, într-un ultim amical din Antalya, al cărui final a fost cu pumni și nervi

Ripensia Timișoara se întoarce cu o victorie din ultimul amical susținut în cantonamentul din Antalya. Gruparea din Super Liga Serbiei, Proleter Novi Sad, a fost învinsă de fotbaliștii antrenați de Alexandru Pelici cu scorul de 2-1 (2-0), la capătul unui joc în care adversarii au rămas în nouă oameni.

Golurile galben-roșiilor au fost marcate în primul sfert de oră. Vlad Chera a deschis scorul în minutul 6, cu o execuție de la opt metri, după o centrare venită de la Călin Toma. Aceiași jucători au fost „vinovați” și pentru cel de-al doilea gol. Chera a scăpat singur spre poarta adversă, a fost oprit printr-un fault comis de sârbi în propriul careu, iar centralul a arătat punctul cu var. Călin Toma a transformat de la punctul cu var. Era un minut 13 norocos pentru ripensiști.

Scorul se putea majora, dacă Zaluschi nu ar fi ratat din postura de singur cu portarul. Înaintea pauzei, Gabriel Stoi a văzut al doilea cartonaș galben, însă, conform înțelegerii dinaintea meciului, a fost înlocuit.

În partea secundă majoritatea acțiunilor importante au avut loc pe final. În minutul 82 s-a redus din diferență la capătul unui contraatac. Au fost incidente nefericite pe final. Sârbii au luat două cartonașe roșii. Unul direct, pentru lovire cu pumnul, în minutul 85, celălalt în urma cumului de cartonașe galbene, trei minute mai târziu. Nu s-a mai aflat niciun jucător pe banca lui Proleter, pentru a-I înlocui pe eliminați, așa că echipa din Serbia a terminat cu nouă fotbaliști pe gazon.

Ultimele două partide de verificare din februarie vor avea loc pentru Ripensia la Timișoara și la Reșița. UTA va veni pe terenul sintetic de la Baza 2, miercuri, 13 februarie, de la ora 11.00. Trei zile mai târziu, galben-roșii se vor deplasa la Reșița, pentru partida cu Școlar, care va începe de la ora 11.00.

Ripensia: Păduraru – A. Popa, Tînc, Ţieranu (‘72, Apro), Străuţ – Stoi (‘41, Burdeţ), Anghelina– Chera (‘61, Cluci), Zaluschi (‘61, Dumiter), C. Toma (‘61, Bădăuţă) – Mansour (‘72, Istrătescu).

 

 

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

2 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

7 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

10 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

10 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

10 ore ago