Administratie

Călin Dobra, despre problema gunoiului în Timiș: „Cetățenii au ajuns la capătul răbdării”

Problemele cu gunoiul în Timiș nu au dispărut. Primari din 44 de localități, din trei zone, au în continuare probleme cu gunoiul, iar președintele Consiliului Județean Timiș atrage atenția firmelor implicate că oamenii își pierd răbdarea.

Problemele au început din anul 2018, când, din cauza unor datorii, firma care colectează gunoiul din trei zone ale Timișului (Brai Cata) nu a mai putut duce deșeurile la stația de transfer operată de Polaris din cauza unor datorii. Prin urmare, oamenii au rămas cu gunoiul în tomberoane. Consiliul Județean Timiș, ca parte a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, solicită tuturor celor implicați în activitatea de colectare a gunoaielor din zonele Jimbolia, Deta, Făget să își respecte angajamentele față de populație.

„Serviciile de colectare a gunoaielor funcționează în cele trei zone defectuos de ceva vreme, lucru inacceptabil pentru noi și deja de nesuportat pentru populație. De aceea, solicit tuturor consiliilor locale să pună în aplicare decizia ADI de reziliere a contractelor cu SC Brai Cata SRL, care colectează deșeurile de la populație din 2017, pentru că serviciile oferite nu mai respectă angajamentele luate la data semnării contractului, în urma desfășurării unei licitații publice. Populația nu are nicio vină că societatea și-a asumat angajamente nesustenabile, iar primăriile trebuie să înțelegă la rândul lor că trebuie să se solidarizeze și să ia măsuri de urgență pentru a ieși din acest impas. La rândul său, societatea care operează stațiile de transfer nu se poate deroga de responsabilitate și să refuze să mai primească deșeurile în stații deoarece are obligație contractuală de a asigura exploatarea în regim de continuitate și permanență a activității serviciului. Atrag atenția tuturor celor implicați că cetățenii județului au ajuns la capătul răbdării și baricadarea în spatele unor hârtii și chichițe avocățești nu îi va scăpa de furia oamenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

10 ore ago