Sport

Muri îşi face trupă de „pitbulli”! Proiect pentru viitorul baschetului timişorean

Cea mai nouă școală de baschet din Timișoara și-a deschis porțile! TM Pitbulls, noul proiect al lui Bogdan Murărescu, care se anunță a fi unul foarte ambițios, a început deja antrenamentele de inițiere și de individualizare.

Bogdan Murărescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Reușitele sale în dezvoltarea baschetului timișorean sunt deja arhi-cunoscute în toată țara. Alături de el, un alt nume greu al baschetului românesc, Nicu Toader și tânărul entuziast Baczó Balázs, și el cunoscut sportului cu mingea la coș din Banat, își propun să aducă o nouă mentalitate în rândul tinerilor sportivi.

Accentul va fi pus pe controlul la perfecție al tehnicii individuale, pe mentalitate și spirit de luptă. Pe lângă nume, TM Pitbulls își propune să preia caracteristica principală a câinilor rasa pitbull: gameness”, acea calitate unică de a nu renunța niciodată la luptă.

Fondatorul TM Pittbulls, Bogdan Murărescu, accentuează: Este foarte important ce acumulează sportivul încă din perioada de inițiere, pentru că este mult mai ușor să înveți ceva corespunzător încă de la început decât să corectezi o deprindere greșită. De-a lungul carierei mele, am lucrat cu foarte mulți jucători tineri cu potențial, dar cu deprinderi greșite. Nu este normal ca la 14 ani să nu poți să driblezi cu ambele mâini, să nu poți livra o pasă corectă sau să ai o aruncare total greșită din punct de vedere biomecanic! Un alt aspect foarte important din punctul meu de vedere este mentalitatea copiilor, ei trebuie să fie competitivi și muncitori, dornici să progreseze și să aibă spiritul de luptă al pitbullilor, să nu renunțe niciodată!”.

TM Pitbulls începe cu grupe de inițiere pentru sportivi de la 6 la 14 ani. Antrenamentele se vor susține de două sau de trei ori pe săptămână la sălile Colegiului Național Bănățean și Liceului Teoretic Special Iris, prima ședință fiind gratuită.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago