Administratie

Robu prezintă finanţările proiectului Timişoara Capitală Culturală: principalul finanțator, în mod detașat, a fost Primăria Timișoara

Primăria Timişoara este, de departe, cel mai important finanţator al proiectului Timişoara Capitală Culturală. Primarul Nicolae Robu a făcut publice datele legate de sumele transmise în conturile organizaţiei care se va ocupa de punerea în mişcare a proiectului, în cadrul unei postări pe Facebook, sub titlul „LUCRURI CARE TREBUIE ȘTIUTE!”.

Primăria Timișoara

Conform informaţiilor prezentate de edil, nu mai puţin de 82% din banii ajunşi în conturile Asociaţiei „Timişoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii”, pe perioada 1 ianuarie 2018 – 6 martie 2019, provin din contribuţia municipalităţii. „Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2021. Și-a câștigat acest titlu printr-o competiție foarte grea. Pe tot parcursul evoluției ideii și apoi a proiectului de materializare, principalul finanțator, în mod detașat, a fost Primăria Timișoara. Până la câștigarea titlului, explicația pt lipsa de susținere din partea altor actori – inclusive firmele timișorene – a fost că “și-așa Timișoara n-are șanse”. Ei bine, cei ce am crezut și credem în Timișoara am jucat toate șansele așa cum le-am văzut noi, până la capăt și am câștigat. Fără a mai avea explicații acum, iată cine susține proiectul victorios și cu cât, respectiv în ce cotă parte, fiecare”, scrie Robu în postarea sa şi ataşează poza unui tabel în Excel, cu date despre sumele alocate.

Iar conform postării, de la Primăria Timișoara și Casa de Cultură au plecat în conturile asociaţiei, în perioada amintită 5.010.533,13 milioane lei. Documentul mai arată că de la Consiliul Județean Timiș și Centrul de Artă al Județului Timiș au fost transmişi către asociaţie 545.589,31 lei, iar de la Ministerul Culturii și Identității Naționale 255.180,60 lei. De asemenea, au mai fost obţinute din sponsorizări şi cotizaţia membrilor asociaţiei 267.903,89 lei. Aşadar, asociaţia amintită ar fi adunat din diferite finanţări puţin peste şase milioane de lei, din care 82,4% de la primărie, 9% de la CJT, respectiv câte puţin peste patru procente de la minister şi din sponsorizări şi cotizaţii. Deşi sumele par mari, acestea nu pot susţine un program de manifestări ample care să aibă loc în Timişoara în perspectiva evenimentului din 2021.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

33 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago