Social

Aproape 6.000 de alergători la Timotion! Puteți dona în continuare pentru susținerea proiectelor

Timotion V a reunit aproape 6.000 de alergători și tot atâtea donații pentru cele 20 de proiecte înscrise. Cursa donațiilor continuă și după eveniment, până în 13 mai, cu scopul de a aduce la finish cât mai multe proiecte finanțate integral.

Conform organizatorilot, Timotion V a întrecut toate așteptările, implicarea publicului fiind una copleșitoare. Grupurile de susținere ale alergătorilor au surprins cu idei care de care mai frumoase, iar momentul muzical de încurajare pus în practică de Asociația Culturală TGP și dirijat de Dominic Fritz a stârnit valuri de emoție și lacrimi în rândul participanților la curse.
Elevii au ridicat ștacheta evenimentului, fie că au venit la alergare sau în calitate de susținători pe traseu. Pe lângă copiii din Timișoara, județul Timiș a fost bine reprezentat de către „Cutezătorii Margina”, „Vulturii Sacoșu Turcesc”, echipa Liceului Teoretic și cea a Centrului de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități din Recaș, și nu în ultimul rând de către echipa Coșteiu.

Prin cursa #TimotionEverywhere, evenimentul din acest an a depășit granițele județului Timiș, dobândind un caracter regional și chiar internațional. Caransebeșul, de exemplu, după o alergare memorabilă cu peste 300 de persoane, a fost reprezentat la Timișoara de către o echipă de tineri alergători de elită antrenată de prof. Cristian Dragomir de la Clubul Sportiv de Atletism, pe traseu fiind susținuți de către colegi de la colegiile CD Loga și Traian Doda. Tot din Caraș-Severin, orașul Oravița s-a alăturat cu 700 de persoane care au alergat la categoria #TimotionEverywhere. Ambele acțiuni au fost posibile datorită lui Cosmin Ciorman și Laurei Sgaverdea de la Radio Reșița, care au fost unii dintre cei mai activi promotori ai competiției.
„Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, participanți, echipe de voluntari, sponsori sau parteneri de eveniment. Împreună, am reușit să ne apropiem de obiectivul strângerii fondurilor necesare derulării celor 20 de proiecte care vor schimba comunitatea noastră în bine. O parte dintre initiative și-au atins targetul, însă avem câteva proiecte absolut minunate care încă au nevoie de susținerea publicului” a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonatorul echipei de organizare.
Donațiile sunt posibile până în data de 13 mai 2019, persoanele interesate având posibilitatea de a alege dintre cele 20 de cauze care vizează educația, cultura, serviciile sociale și infrastructura medicală. Se poate dona pe site-ul Timotion, susținând proiectul sau un campion-fundraiser.
Proiectele Timotion din 2019: https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago