Administratie

Colterm primeşte 5,7 milioane de euro de la Primăria Timişoara pentru achiziţia de certificate verzi

Colterm primeşte un nou sprijin financiar din partea Primăriei Timişoara. Consiliul local a aprobat alocarea a aproape şase milioane de euro, care vor fi plătiţi în rate egale în următoarele şase luni pentru achiziţia de certificate verzi. Sursa acestora este cea „clasică”, Primăria Oradea, aceasta după ce sursa iniţială avută în vedere a căzut.

Colterm

Primăria Timișoara va achiziţiona din nou certificate verzi cu care Colterm îşi va acoperi sumele datorate pentru faptul că nu se încadrează în cerinţele de mediu. Vor fi 219.000 de certificate verzi. Sursa va fi, ca şi la tura precedentă, societatea de termoficare a municipiului Timişoara. Primarul Nicolae Robu a convocat, vineri, o nouă şedinţă de consiliu „de urgenţă”, iar proiectul a fost aprobat.

Iniţial, sursa certificatelor trebuia să fie alta, dar varianta a căzut. „A fost o înțelegere a Colterm cu BCR pentru a se prelua aceste certificate de la ei. Ne-am bazat pe asta, BCR-ul a avut ședință de for și nu a aprobat, în condițiile pe care le vrem noi, să încheie acest contract. Ca și anul trecut, în disperare de cauză, s-a apelat de către Colterm la societatea similară de la Oradea și acum avem un contract în aceiași termeni, în principiu, dar cu cifre schimbate. Dacă nu se aprobă, nu se poate semna contractul, nesemnându-se contractul, cei de la Oradea nu pot intra pe bursă să facă achiziția de astfel de certificate, dacă nu fac achiziția, noi nu le avem și la sfârșitul lunii, să fie limpede pentru oricine, că nu e altă alternativă decât falimentul, pentru că sancțiunile sunt atât de mari pentru cei ce nu îndeplinesc această condiție, încât pur și simplu nu se poate face față acelor sancțiuni. Ne afectează negativ implicarea în această poveste, dar sunt 60.000 de abonați, nu putem să nu le purtăm de grijă. Nu rămâne decât speranța că ce se tot vorbește, că va fi un sprijin guvernamental, de la bugetul de stat, pentru societățile care sunt în situația aceasta, se va și întâmpla”, a declarat Nicolae Robu.

Suma alocată de Timişoara pentru certificatele verzi este de aproximativ 5,7 milioane de euro. În cazul în care nu ar fi achiziţionat aceste certificate, Colterm era pasibilă de o amendă de 22 de milioane de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago