Administratie

150 de city manageri din lumea întreagă discută şi fac schimb de idei la Timişoara

Administratorii publici a 150 de oraşe din 15 ţări de pe patru continente se întâlnesc la Timişoara în aceste zile în cadrul unei conferinţe internaţionale de specialitate. Scopul întâlnirii este schimbul de idei, spune preşedintele Asociației Internaționale a City/Country Managerilor, prezent la întâlnirea care are loc la Primăria Timişoara.

150 de city manageri din lumea întreagă discută şi fac schimb de idei la Timişoara

City-manageri din întreaga lume se întâlnesc între 18 şi 22 aprilie la Timişoara, în cadrul unei conferinţe internaţionale a acestei bresle. Organizator este Asociația Administratorilor Publici din România în colaborare cu Asociația Internațională a City/Country Managerilor (ICMA). „La întâlnire participă city manageri din America de Nord, Europa, Africa și Asia. Suntem deschiși și foarte interesați să învățăm și suntem deschiși să rămânăm în contact cu cât mai multe persoane. Mi s-au spus cuvinte frumoase la adresa orașului din partea invitaților și le mulțumesc invitaților pentru asta”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Mândria lui Robert Kristof, city managerul Timișoarei, este faptul că participanţii la discuţii s-au arătat încântați de festivalul Timfloralis, care are loc în aceste zile în capitala Banatului. „Discuțiile se vor desfășura pe perioada zilei de sâmbătă. Evenimentul este organizat de Asociația Administratorilor Publici din România în colaborare cu ICMA, din care fac parte city manageri și oameni din administrația publică locală din toată lumea. În Timișoara avem 150 de participanți de pe patru continente din toată lumea. Mâine vom avem discuții privind schimburi de experiență, se vor discuta soluții smart city, city manageri străini vor prezenta ce au făcut ei în acest sector și inclusiv o discuție de networking privind cum putem îmbunătăți relațiile și a face o administrație mai bună în orașele în care suntem city manageri. Ei au fost încântați de felul în care facem noi evenimente. Unul dintre participanți chiar a spus că Timișoara este orașul lui preferat din lume și festival ca Timfloralis nu au văzut niciunde. Au explicat că noi avem o agendă culturală complexă și avem foarte multe evenimente și acel city manager dorește să replice un eveniment similar al florilor la ei”, a declarat city managerul Timișoarei, Robert Kristof.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

28 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago