Politica

De ce-a ales Maria Grapini PSD: „Am decis să continui să apăr interesele României, cu o echipă de patrioți, eu însămi fiind o patrioată asumată”

La aproximativ două săptămâni de la momentul în care s-a înscris pe şest în PSD, pentru a mai apuca un mandat în Parlamentul European, Maria Grapini explică motivele acestui demers. Şi nu e faptul că partidul său liliputan nu avea şanse de-a prinde pragul, ci pentru că în PSD a dat numai de patrioţi adevăraţi, după chipul şi asemănarea ei.

Maria Grapini

Pe data de 25 martie, PSD a anunţat oficial lista de candidaţi pentru alegerile europene din 26 mai. Trei dintre primii şase candidaţi de pe listă au fost impuşi de Dan Voiculescu şi Antena 3, printre ei numărându-se şi timişoreanca Maria Grapini. După ce a fost atenţionată că este ilegal să candideze pe lista PSD, fiind membră a altui partid (PPU), pe site-ul Parlamentului European a apărut şi modificarea în cauză, Grapini schimbându-şi partidul. Pe şest. Mai mult, zilele trecute, prin vocea preşedintelui Călin Dobra, PSD Timiş a anunţat că nu şi-o asumă, aceasta fiind membră a… PSD Bucureşti.

După mai bine de două săptămâni de la schimbarea partidului, Grapini a anunţat joi, pe Facebook, motivele care au condus-o la acest pas. De ce am ales să continui alături de PSD?”, este titlul postării scrise în limba română, nu în grapineză”, semn că a scris-o altcineva. Europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj edificator, joi, 11 aprilie, prin care, așa cum declară, nu se justifică, ci pune punctul pe I, în chestiunea prezenței sale, pe listele PSD, în perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare”, se arată chiar din startul postării. Urmează o serie de deliruri, demne de eroii lui Caragiale, despre modul în care patrioata” Grapini şi-a apărat ţara de “năvălitorii” europeni.

În ceea ce mă privește, am muncit mult, întotdeauna cu implicare și dragoste de țară (…) Am considerat și consider în continuare că aceasta este misiunea primordială a oricărui europarlamentar, să se pună scut în fața atacurilor sosite din diverse zone de influență, pentru țara sa și pentru oamenii care i-au acordat încredere (…) Este singurul partid (PSD – n.a.) care a avut curajul si demnitatea să înfrunte liderii europeni atunci când aceștia au depășit linia de demarcație a subsidiarității! (…) Am decis să continui să apăr interesele României, cu o echipă de patrioți, eu însămi fiind o patrioată asumată. Comparând listele depuse de alte partide, se poate vedea clar că mă aflu într-o companie de patrioți, de oameni care au știut și știu să spună NU, ori de câte ori România este atacată pe nedrept, ori de câte ori jumătățile de adevăr sunt preferate în defavoarea întregului”, arată Grapini.

Urmează o trecere în revistă a perfornanţelor” înregistrate în Parlamentul European, printre care iar e evidenţiată “apărarea publică adusă României, în ziua citirii Rezoluției la adresa țării noastre”. Pentru ca la final să fie enunţat şi sloganul personal al eurodeputatei Se poate – cu demnitate, onoare și curaj să apărăm drepturile românilor și ale României!”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

26 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

37 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago