Politica

Demisie surprinzătoare în prag de alegeri. Fostul preşedinte al UNPR Ion Răducanu pleacă din partid

Timişoreanul Ion Răducanu, preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României – UNPR, a decis să demisioneze atât din funcţiile deţinute, dar şi să renunţe la partidul în cadrul căruia a activat în ultimii ani. Suprinzătoarea demisie vine la puţin timp după ce promitea 12.000 de voturi în Timiş pentru UNPR.

Ion Răducanu a fost preşedinte al UNPR din aprilie 2017 până în decembrie 2018, când în fruntea formaţiunii a revenit Gabriel Oprea, timişoreanul preluând funcţia de preşedinte executiv. Întreaga conducere a partidului s-a aflat săptămâna trecută la Timişoara unde a avut loc lansarea locală a candidaţilor la alegerile europarlamentare. La acel moment, reprezentanţii partidului erau extrem de optimişti şi sperau să obţină un scor bun la alegerile pentru parlamentul de la Bruxelles, pe caza căruia să-şi facă reintrarea pe prima scenă a politicii româneşti. Chiar Răducanu spunea în discursul său amplu, de aproape o jumătate de oră, că în Timiş se doreşte obţinerea a 12.000 de voturi. „Sperăm să trecem de 5% și să trimitem în Parlamentul European doi, trei oameni, cărora nu li se poate reproșa nimic. Lista este deschisă de doi oameni de mare caracter, care reprezintă ceva în România. 12.000 de voturi ar trebui să luăm la Timiș”, spunea atunci Răducanu, care acum a refuzat să explice care este motivul acestei demisii.
În cursul zilei de marţi, pe internte a devenit viral un videoclip în care candidatul de pe locul 2 al listei de europarlamentare a UNPR, fostul tenismen Ilie Năstase, aruncă un pahar cu cafea pe un banner al fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.
Ion Răducanu e de mai multă vreme în activitatea politică, el a fost prefect de Timiş, dar şi vicepreşedinte al CJ Timiş, fiind apoi ales deputat pe listele PSD, în mandatul început în 2012.

Update/ Potrivit unor surse din partid, Ion Răducanu a părăsit supărat UNPR după ce a luat “plasă” de la Gabriel Oprea. Mai exact, Răducanu nu a fost oficializat şi în acte preşedinte executiv al partidului, aşa cum a fost înţelegerea din 12 decembrie 2018, atunci când Oprea s-a întors în fruntea UNPR.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

46 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

46 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

59 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago