Sport

Furtuna nu a adus belşug. Ripi, învinsă de Chindia care urcă pe loc promovabil

Ultimul meci din etapa a 29-a s-a jucat în Ciarda Roşie, unde Ripensia a fost gazdă generoasă în meciul cu Chindia Târgovişte. Partida a avut dublă miză. Pentru gazde era necesar măcar un punct pentru un final de sezon liniştit, în timp ce oaspeţii au venit doar pentru cele trei puncte, necesare pentru a urca pe locul secund. În cele din urmă, planul de acasă al dâmboviţenilor s-a împlinit la faţa locului, băieţii lui Viorel Moldovan impunându-se cu 2-0.

Ripensia – Chindia 0-2

Trebuie spus însă că Ripi a început foarte bine jocul şi a avut 10 minute în care s-a aşezat în jumătatea adversă. Totuşi, la prima lor şarjă în preajma careului bănăţean, echipa din Târgovişte a obţinut o lovitură liberă, la un fault inutil al lui Zaluschi. Căpitanul Liviu Mihai a vrut să bată la colţul scurt, mingea a zburat însă din zid, norocos şi s-a oprit în plasă, 0-1, minutul 12. Golul a turnat plumb în ghetele băieţilor lui Pelici, care au construit cu greu şi nu au pereclitat poarta adversă. Doar Mansour a şutat pe poartă, după o preluare frumoasă, dar slab ca să-l învingă pe Aioani.

În partea secundă, Ripi a atacat cu toate liniile şi putea obţine egalarea din minutul 46. După o minge lungă, prelungită, Drăghici a rămas în poziţie de finalizare, dar a şutat defectuos din 12 metri. În minutul 60, o liberă din lateral bătută bine de Călin Toma s-a oprit pe plasa laterală. Cum ratările de obieci se răzbună, în minutul 71, după un corner, Leca s-a înălţat cel mai bine în careul mic şi a făcut 0-2. Pe final a fost greu să se mai joace fotbal, ploaia torenţială, parcă de toamnă, îngreunând construcţia.

Aşadar, eşec pentru Ripi după 7 puncte în ultimele 3 partide, dar echipa timişoreană rămâne încă pe un călduţ loc 9 cu 36 de puncte, cu şase lungimi peste primul loc retrogradabil, în timp ce Chindia a făcut 63 şi a urcat pe locul secund.

Ripensia: H. Moldovan – Străuţ (Ad. Popa 80′), Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Chera (Dumiter 46′), Stoi, Zaluschi, Monea – Oct. Drăghici, Mansour (C-tin. Stoica 67′) Antrenor: Alexandru Pelici

Chindia: Aioani – C. Dinu (Martac 78′), Leca, Bg. Şandru, D. Dumitraşcu – D. Novac, Dudea (Şerban 46′) – Neicuţescu, Liv. Mihai (cpt.), Raţă (Cr. Neguţ 57′) – Val. Alexandru Antrenor: Viorel Moldovan

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

2 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

4 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

4 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

4 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

5 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

5 ore ago