Administratie

Miercuri intră în vigoare contractul de deratizare şi dezinsecţie în Timişoara

Peste doar două zile, în Timişoara va demara, după mult timp, prima campanie „pe bune” de deratizare şi dezinsecţie din oraş. Primăria Timişoara a anunţat deja că a semnat contractul cu firma Coral Impex din Ploieşti.

Contractul intră în vigoare începţnd cu data de 10 aprilie 2019, în baza acordului urmând a fi efectuate servicii de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public al capitalei Banatului, a anunţat viceprimarul Farkas Imre. Pe teren vor fi utilizate trei substanţe active: K-OTHRINE PROFI EC 250, având substanţa activă deltametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; VECTOBAC WG având substanţa activă bacillus thurigiensis israeliensis, pentru combaterea larvelor; DERATION PELLET având substanţa activă Bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor.
„Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol
populaţia şi animalele. Facem un apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate. Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător”, au anunţat reprezentanţii primăriei.
Pentru ca acţiunea ce urmează a fi demarată să aibă succes, municipalitatea solicită tuturor cetăţenilor oraşului să ia măsuri urgente pentru efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi pentru combaterea muştelor, ţânţarilor şi a altor insect producătoare de disconfort. Potrivit prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr. 371/2007 modificată şi completată, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită, a mai anunţat primăria.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago