Social

Peste 130 de solicitări de îngrijire la domiciliu în Timiș

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a aprobat toate cele 134 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu, depuse de la începutul anului și până în prezent la sediul instituției. Bugetul destinat acestui domeniu de asistență medicală, pentru perioada ianuarie-aprilie 2019, este de aproximativ 257.000 lei.

Îngrijire la domiciliu

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în luna ianuarie, 72 de cereri. Anul trecut, în aceeași perioadă, ianuarie-aprilie s-au înregistrat un număr de 197 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu.

„Foarte importantă pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligația să o transmită CJAS cu semnătură electronică, în ziua în care a făcut această recomandare. Menționez că această recomandare este necesară pentru a certifica numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurați”, a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

În contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale și îngrijiri la domiciliu. Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului.

Prezentarea recomandării la casă de asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I și ÎI, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentatnt legal al asiguratului.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago