Opinii

Povestea parcării etajate din Girocului sau cum a pus din nou primarul Robu carul înaintea boilor

Odiseea fostei viitoare parcări etajate care trebuia să se ridice în zona Girocului este cât se poate de relevantă pentru administraţia Robu. Respectiv, mult pompierism, imensă agitaţie, gargară cât încape, cărămizi bătute în piept, haos. Povestea începe în urmă cu mai bine de un an, când, plimbându-se pe Calea Girocului, primarul Nicolae Robu a strigat: „Evrika!”. „Am fost în Calea Martirilor, pe teren. Eu am mai fost și altădată, dar nu la scară așa de largă ca acum. Am umblat mult printre blocuri, am fost cu domnul director al Direcției Edilitare, Culiță Chiș, și cu șoferul meu Vasile Paraschiv. Am fost uimiți cât de haotic s-au putut face aceste lucruri. E jale mare, noroaie cât încape, oamenii bieții n-au unde să-și țină mașinile. Am identificat locații care se pretează la realizarea de parcări pe două niveluri”, anunţa Robu în februarie 2018, demararea unei noi campanii: „parcări etajate la tot cartierul”.

Parcare supraetajată în zona Girocului

Şi prima urma să fie amplasată în Girocului, în urma unei experte analize făcute la faţa locului cu Culiţă „specialistul” şi Vasile şoferul, minţile luminate ale primăriei. Evident, acest demers însemna şi destule cheltuieli, înainte de lucrările propriu-zise: SF, proiect etc. Lucruri care costă bani. Şi nu din buzunarele lui Robu, Culiţă şi Vasile, ci dintr-ale ale contribuabililor. Evident, de-a lungul anului trecut, primarul s-a lăudat de mai multe ori despre falnica ctitorie ce urmează a se ridica în Girocului. Prin decembrie, mulţumit de cum merge treaba, proiectul fiind finalizat, Robu anunţă şi alte parcări precum cea în cauză. „Aseară am primit de la proiectant soluția arhitecturală propusă pt prima parcare dublu nivel între blocuri, pe care o vom realiza, imediat după trecerea iernii, în Cartierul Calea Martirilor. Așa cum se poate observa, primul nivel va fi ușor subteran (aprox. demisol), ceea ce aduce o serie de avantaje, atât în privința acceselor, cât și din punct de vedere vizual, esthetic. P.S. Menționez că în 2019 vom realiza cel puțin 3 astfel de parcări: două în zona Calea Martirilor, una în zona str. Liniștei”, scria Robu pe Facebook, pe 22 decembrie.

Un singur lucru n-a făcut însă primarul, punând şi de această dată carul înaintea boilor. Respectiv să-i întrebe pe oamenii din zonă dacă vor parcare. Şi s-a dus la întâlnire cu ei, însoţit şi de niscaiva poliţişti locali. Fiindcă auzise că e niţică revoltă în zonă. În primul rând oamenii au fost nemulţumiţi de un zid al parcării. „Renunţăm la el”, a spus Robu. Apoi a fost întrebat câte locuri de parcare vor fi amenajate. Robu a spus 100, cu toate că în presă a vorbit de 200. „Păi noi am numărat aici şi avem 98 de locuri. Pentru două noi locuri de parcare, mulţumim, dar mergeţi în altă parte”, i-au spus oamenii. Şi astfel, după mai bine de un an de declaraţii bombastice şi bani cheltuiţi în vânt, un nou „mega-proiect” marca Robu a fost aruncat la gunoi. Dar să nu credeţi că el nu rămâne pe hârtie ca şi bifat la capitolul „Marile mele realizări”. Ca multe altele care s-au năruit pe drumul dintre promisiune şi realizare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago