Economic

Roboţii se vor ocupa de sistemul logistic al fabricii Continental Timişoara, în urma unei investiţii de două milioane de euro

Sistemul logistic al fabricii timişorene a germanilor de la Continental a beneficiat de o investiţie de 1,9 milioane de euro, unitatea beneficiind acum de un sistem de depozitare integral automatizat. Investiţia va ajuta în activitatea fabricii de componente electronice din Timișoara.

Continental Timișoara

Noul sistem beneficiază de o tehnologie de ultimă generație, sistemul de depozitare fiind o premieră în industria auto românească. De asemenea, acesta este și primul asemenea echipament din fabricile automotive din cadrul Continental la nivel mondial.

„Suntem orientați spre performanță, iar acest obiectiv poate fi atins și susținut doar dacă se iau în considerare toate condițiile impuse de către piața de profil. Una dintre aceste cerințe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaților noștri și de calitatea produselor noastre. Achiziționarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular și ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură”, a declarat Ralf Luchs, directorul unității de producție.

Sistemul de depozitare integral automatizat este gestionat prin intermediul unor roboți care funcționează pe bază de baterii. Aceştia colectează și stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic, iar ulterior le rearanjează și livrează automat către stații de ridicare dedicate. Avantajele obţinute sunt numeroase, acest echipament ocupă doar 1000 de metri pătrați și poate oferi management pentru nu mai puţin de 42.500 de cutii. Instalarea lui oferă o reducere cu jumătate a suprafeței totale folosite inițial în acest scop și oferă servicii mai rapide, dar şi cu o mare ergonomie și conformitate, dar la un cost mult mai redus.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago