Administratie

Scandal la Dumbrăviţa. Poliţia a sigilat biroul secretarei Primăriei

Secretara Primăriei Dumbrăviţa, Ramona Marinchi, refuză să pună în aplicare propria demitere, cu toate că aceasta are avizul de legalitate emis de Prefectura Timiş. Primarul Victor Malac a fost nevoit să apeleze la Poliţie pentru a sigila biroul secretarei.

Zilele trecute, Corpul de Control al Prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii unei situaţii cel puţin bizare, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent. Totul a pornit la începutul acestei primăveri. Atunci, primarul Victor Malac și consilierii locali din Dumbrăvița au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul Prefecturii Timiș cu privire la presupuse abateri disciplinare ale secretarei unității primăriei, Ramona Diana Marinchi.
“Urmare a acestei sesizări, în data de 10 aprilie 2019, s-a întrunit Comisia de Disciplină – care a analizat atât sesizările, cât și apărarea formultă de doamna secretar. Urmare a ședinței Comisiei de Disciplină s-a întocmit Raportul Final prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 77, alin.2, din Legea 188/1999 privind Statutul Funcționarilor Publici, respectiv destituirea secretarului din funcția publică. Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului comunei Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din funcția publică de conducere a doamnei Marinchi Ramona Diana- secretarul comunei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.
Pe 22 aprilie, Victor Malac a sesizat din nou Prefectura cu privire la faptul că secreatra refuză să înregistreze în Registrul special dispoziţia demiterii din funcţie, refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbravița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce, care a ajuns la Dumbrăviţa pe 23 aprilie. “S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici comunicate Prefectulului, potrivit prevederilor legale. În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției. Urmare a acestui refuz, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul organelor de Poliție, în vedere sigilării biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

36 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

50 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago